10
April

Srebrenica: Poznate osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženim

Published in Istočna Bosna
 

Očekuju zvanične informacije iz Bolnice Zvornik.

Postoji bojaznost da je zaražena osoba imala kontakte sa doktorima i medicinskim osoblje u Skelanima, Srebrenici ali i u Bratuncu zbog čega su svi pod nadzorom. U Srebrenici će pod nadzor i kućnu izolaciju biti stavljeno 12 lica iz srebreničkog Doma zdravlja.

 

„Došlo smo do podataka koje su osobe bile u konaktu sa zaraženim osobama, sve su u samoizolaciji i biće testirane. Vjerovatno će doći do zatvaranja ambulante u Skelanima na pet dana“, ističe Grujičić.

Grujičić je rekao da je jedna osoba, porijeklom iz Srebrenice, koja je živjela u Lazarevcu u Srbiji preminula, ali da nije dolazila u ovu opštinu od početka pojave virusa.

Štab je tražio da se pojačaju mjere kontrole ulazaka i izlazaka osoba u ovu opštinu koje će se uputiti republičkom štabu, te da se Nacionalnom parku „Drina“ omogući da imaju dva čamca na vodi za potrebe ribočuvara.

Opštinska komisija kontroliše naredbu o zabrani upotrebe čamaca na rijeci Drini i jezeru Perućac u saradnja sa Graničnom policijom BiH.

Postaviće se punkt u Derventi, opština Miliči u saradnji sa ovom opštinom, a na građane apeluju da smanje kretanje i okupljanja svedu na najviše pet osoba

Esrebrenica

Istočna Bosna