09
April

Mladić D. Đ. (21) pokušao je u srijedu uveče da izvrši samoubistvo skokom sa Mosta na Adi u Beogradu. Ipak, tragediju je spriječio hrabri policajac Goran Markanović iz Službe za obezbjeđenje MUP Srbije.

 

Ilustracija
 
  • Prišao mu je polako. Mladić je već preskočio ogradu mosta s namjerom da skoči. Goran je sve vrijeme pratio njegov pogled i blagim riječima pokušavao da mu drži pažnju… “Nemoj to, sine, da radiš”, bila je samo jedna od rečenica koje je hrabri policajac uputio nesretnom mladiću koji je srećom na kraju odustao od samoubistva – priča izvor iz istrage ovog slučaja, prenosi Telegraf.

Mladić je poslije uspješne akcije spasavanja zbrinut u Klinici Laza Lazarević.

09
April

Policijski službenici Policijske stanice Srbac zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja osoba na teritoriji bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska kojom je zabranjeno kretanje lica s navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanja svim licima na javnim površinama u vremenu od 20 do pet časova, u protekla 24 sata sankcionisali su 11 građana.

 

 
 
 

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Gradiška policajci su sinoć oko 20,30 sati na izletištu u mjestu Ćukale u Srpcu, zatekli 11 osoba kako peku janje na ražnju.

 

  • Licima koja nisu poštovala Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o zabrani kretanja, izdati su prekršajni nalozi po članu 22. Zakona o javnom redu i miru”, navodi se u saopštenju.

Iz Policijske uprave Gradiška apeluju na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim koronavirusom u RS-u.

09
April

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Rasim Ljajić izjavio je da će Vlada u petak ukinuti zabranu izvoza ulja i kvasca, proizvoda koji su bili najtraženiji u prethodnom razdoblju.

 

 
 
 

Ljajić je u izjavi za Televiziju Prva podsjetio na to da je ranije ukinuta zabrana za izvoz šećera i brašna, navodeći da je u ožujku, zbog povećane potražnje, izvezeno brašna jednako kao u siječnju i veljači.

 

Nema opasnosti da može doći do problema u isporukama glavnih životnih namirnica, rekao je srbijanski ministar i dodao da se može dogoditi da ima povremenih problema u isporukama određene robe, ali ne i sa osnovnim namirnicama.

Page 1 of 278