21
Maj

Bratunac: "Avaz" otkriva identitet uhapšenog u akciji SIPA-e

Published in Istočna Bosna

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) danas provela akciju "Remi" na području Bratunca. Tom prilikom pripadnici SIPA-e su izvršili pretrese na jednoj lokaciji, te su uhapsili jednu osobu.

 

"Avaz" saznaje da je riječ o Jovici Saviću. Saviću je blokiran račun, a oduzet mu je i VW Touareg.

 

Izvršen pretres


Ranije su se o ovoj akciji oglasili i iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

 

- Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas su u sklopu operativne akcije "REMI“, na području Bratunca izvršili pretres stambenog objekate, ostalih prostorija i pokretnih stvari, na jednoj lokaciji.

 

Jedno lice je lišeno slobode, nakon kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog u zakonskom roku će biti predato postupajućem tužiocu.

 

Oduzeta mu i poslovna dokumentacija


Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti putničko motorno vozilo VW Touareg, poslovna dokumentacija i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena navedena krivična djela.

 

Licu lišenom slobode je izvršena i privremena blokada računa u poslovnim bankama.

 

Pretresi se realizovani nalogu Okružnog suda u Bijeljini i pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini i u saradnji sa Ministrstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske a u cilju pronalaska predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena krivična djela nedozvoljeno bavljenje bankarskom, mikrokreditnom ili štedno kreditnom djelatnošću i pranje novca propisana Krivičnim zakonikom RS - saopćeno je iz SIPA-e.

 

AVAZ

Istočna Bosna