20
Maj

Tužilaštvo zvanično potvrdilo da su u stanu u Tuzli pronađeni žena i djeca muškarca koji se sinoć ubio

Published in BiH

Tužilaštvo TK potvrdilo je i zvanično informaciju da su u stanu u tuzlanskom naselju Stupine pronađena tijela supruge i djece muškarca koji je sinoć počinio samoubistvo skokom sa zgrade.


- Istražni tim Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i Tužilaštva TK obavlja uviđaj u stanu u tuzlanskom naselju Stupine, gdje su danas pronađena tri beživotna tijela, žene i dvoje djece. Sinoć oko 21. 15 suprug i otac djece je počinio samoubistvo skokom sa zgrade u istom naselju - kazao je glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

 

Dodao je da se trenutno utvrđuju sve okolnosti vezane za ove događaje.


- Više informacija ćemo biti u mogućnosti saopćiti nakon obavljanja uviđaja - kazao je Arnautović.


Uprava policije MUP-a TK također se zvanično oglasila o događaju.


- Policijski službenici Odjela krim-policije PU Tuzla su radeći na utvrđivanju okolnosti pod kojima se desio događaj od 19.5.2024. godine, odnosno prijava samoubistva muškarca skokom sa visine u naselju Stupine u Tuzli, ulaskom u stan vlasništvo tog muškarca, (čiji je identitet utvrđen u jutarnjim satima 20. 5. 2024. godine), a koji se nalazi na drugoj adresi u naselju Stupine, u stanu zatekli beživotna tijela jedne odrasle ženske osobe i dvoje malodobne djece.


Na mjestu događaja smrt navedenih utvrdio je dežurni ljekar Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla. Na mjestu događaja nalaze se dežurni tužilac, koji rukovodi uviđajem, i uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK-a - saopćila je glasnogovornica Adnana Sprečić.


Kako smo ranije objavili, nakon što je sinoć muškarac skočivši sa zgrade počinio samoubistvo, njegov identitet nije odmah bio poznat.


Također, u zgradi niko nije čuo ili vidio bilo šta neobično. Međutim, nakon što se žena jutros nije pojavila na poslu, a dijete u školi, krenule su provjere, nakon kojih su u stanu nađena njihova tijela.


Iako se sumnja da su u pitanju trostruko ubistvo i samoubistvo, iz policije i tužilaštva zasad ne mogu potvrditi da je o tome riječ.

Istočna Bosna