11
April

Poruka Damir ef. Peštalić iz Srebrenice

Published in Istočna Bosna
Damir ef. Peštalić: Imami su na usluzi svim džematlijama
 MIZ Srebrenica, ulaže sve napore da bude na usluzi svim svojim džematlijama i stanovnicima cijele opštine.
 

Glavni imam Medžlis Islamske zajednice (MIZ)Srebrenica Damir ef. Peštalić, selami svoje džametlija i poziva ih na strpljenje i poštivanje preporuka nadležnih organa u cilju lakšeg prevazilažanja stanja pojavom koronavirusa.

– MIZ Srebrenica, ulaže sve napore da bude na usluzi svim svojim džematlijama i stanovnicima cijele opštine . Imami su na usluzi 24 sata ljudima u potrebi. Poštujemo sve državne i preporuke Rijaseta Islamske zajednice BiH, koje su do sada donesene- kazao je ef. Peštalić.

Kaže da ovih dana očekuju preporuke kako će se u cijeloj zemlji organizirati nadolazeći ramazan te da će se jednomjesečni post kao i ramazanski Bajram, odvijati po preporukama nadležnih institucija, a sve s ciljem očuvanja kolektivnog zdravlja svih građana.

Dodaje da muslimani tradicionalno poštuju donesene preporuke i imaju sabura u prevazilaženju svih kriza, pa i pandemije, koja je zadesila cijeli svijet.

Koristeći priliku, ef. Peštalić svim vjernicima katoličke i pravoslavne vjere čestita predstojeće uskrsne- vaskrsne praznike, da ih u ovoj situaciji provedu u pridržavanju svih mjera zaštite, naložene od državnih, zdravstvenih i vjerskih institucija. .

(Avaz.ba)

Istočna Bosna