23
April

Zamjenik načelnika opštine Srebrenica Hamdija Fejzić uputio čestitku povodom dolaska mubarek mjeseca ramazana

Published in Istočna Bosna

Zamjenik načelnika opštine Srebrenica Hamdija Fejzić uputio čestitku povodom nastupajućeg ramazana.

 

Hamdija

 

Čestitku prenosimo u cijelosti:

 

Reisu-l-ulemi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseinu ef. Kavazoviću, svim muslimanima u Srebrenici, domovini, regiji i našoj dijaspori, upućujem najsrdačnije čestitke u povodu nastupajućeg mubarek mjeseca Ramazana, sa željom da dane posta provedete u dobrom zdravlju i porodičnoj sreći“.

 

Moja želja je da narednih mjesec dana bude u znaku istinskih ramazanskih radosti i da ozračje ramazana bude onakvo kakvo se tradicijski baštini vijekovima u našem kraju.

 

Neka mirišu ramazanske lepine, neka se porodica okupljaju na iftarima, neka jača međusobno poštovanje i uvažavanje ljudi i neka jača solidarnost prema ljudima u zajednici koji su u stanju socijalne potrebe.

 


Ramazan je prilika da kroz odricanje ojačamo zajedništvo, budemo jedni uz druge, prevaziđemo razmjrice i međusobno se uvažavamo i poštujemo. Dozvolimo sebi da se kroz dane posta preispitamo i izađemo iz Ramazana bolji, odgovorniji, te da svi damo svoj doprinos u činjenju dobra, istakao je, između ostalog, Zamjenik načelnika opštine Srebrenica Hamdija Fejzić u svojoj čestitki.

 

Ramazan Šerif Mubarek Olsun!

Last modified on četvrtak, 23 April 2020 20:53

Istočna Bosna