24
Mart

OVAKO IZGLEDA IMPROVIZOVANA BOLNICA U BEOGRADU: POSTAVLJENO 3.000 KREVETA

Published in Vijesti

Zbog rasta broja zaraženih od koronavirusa odlučeno je da budu formirane improvizovane bolnice širom Srbije u kojima bi mogao da bude smješten veliki broj pacijenata, onih sa lakšom kliničkom slikom koji bi na taj način bili potpuno izolovani od ostalog stanovništva.

 

 
Ras Srbija
 

Kako je sinoć najavio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u tu svrhu određeni su Beogradski sajam u prestonici, “Spens” u Novom Sadu, “Čair” u Nišu.

 

U Hali 1, najvećoj u okviru sajamskog kompleksa gdje su se održavali mnogi koncerti, sajmovi, vašari, pa čak i EUropsko prvenstvo u košarci, više stotina pripadnika Vojske Srbije počelo sa postavljanjem 3.000 bolničkih kreveta.

 


Ras Srbija

Kako su sami istakli, angažovani su svi, od pukovnika, oficira do vojnika koji vojni rok služe dobrovoljno. Svi su maksimalno fokusirani na posao, u hali vladaju red, rad i disciplina.

 

Oni će na ovom zadatku biti angažovani dok se svi kreveti ne klope i dok sve ne bude spremno za slučaj potrebe smeštanja zaraženih ljudi, prenosi Blic.

 

Podsjetimo, oni sa težim simptomima koronavirusa biće i dalje upućivani na Infektivnu kliniku u Beogradu, KBC “Dragiša Mišović”, Zemunsku bolnicu, kliničke centre u Novom Sadu i Nišu.

Istočna Bosna