16
Maj

Horor u Švicarskoj: Muškarac nasumično napadao ljude nožem na ulici

Published in Svijet

Dvoje ljudi je teško, a još četvero lakše ranjeno u napadu nožem na prolaznike u sjevernom švicarskom gradu Zofingenu, oko 50 kilometara južno od grada Basela i njemačke granice, javila je lokalna policija.

 

Napad se dogodio jučer oko 17 sati.

 

"Imamo nekoliko ozlijeđenih", rekao je glasnogovornik policije novinskoj agenciji dpa, dodajući da su oni prebačeni u bolnicu.

 

Policija je rekla da je primila pozive da je muškarac napao ljude nožem na lokalnoj željezničkoj stanici. Napadač je zatim pobjegao u obližnju zgradu, nasumično ozljeđujući ljude na putu.

 

Mještanima je rečeno da izbjegavaju to područje dok je policija započela operaciju.

 

Policija je na društvenim mrežama potvrdila da su počinitelja uhapsili specijalci nakon što se dva sata skrivao u zgradi. Počinitelj, za kojeg se pretpostavlja da je djelovao sam identificiran je kao stranac star oko 40 godina, prema lokalnoj policiji. Motiv napada još uvijek nije jasan.

 

Svih šest žrtava nalazi se u bolnici zbog uboda nožem. Među ozlijeđenima su dvije učiteljice iz kantonalne škole Zofingen i jedna trudnica koja je zadobila posjekotine na licu, ali više nije u životnoj opasnosti.

 

Počinitelj je također primio liječničku pomoć jer se sam ozlijedio nožem.

Istočna Bosna