22
Mart

ZEMLJOTRES U HRVATSKOJ OŠTETIO ZGRADE, POVRIJEĐENO 17 LJUDI

Published in Vijesti

U potresu je povrijeđeno 17 ljudi, a djevojčica iz Zagreba kritično.

 

Pixsell
 

 Snažan zemljotres  zatresao je Zagreb u jutarnjim satima. Potres se osjetio i u drugim dijelovima Hrvatske. Magnituda potresa je 5,5 po Richteru. Nakon njega osjetila su se još dva potresa – jedan magnitude 5, a drugi 3,7

 

Volonteri Crvenog križa u zagrebačkom parku Zrinjevac dijele porcije ljudima koji su u potresu ostali bez domova ili se u njih do daljnjega ne mogu vratiti.

 

 


Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je u nedjelju kako stanje u potresom oštećenoj zgradi Hrvatskog sabora nije dobro, pa se u njoj do daljnjega neće zasjedati.

 

 

Zgrada Hrvatskog sabora na Gornjem gradu znatno je oštećena u potresu, u zgradi su isključeni struja, voda i plin, piše 24satahr.

 

 

  • Oštećenja su dosta velika, na drugom katu ima popucalih zidova, stepeništa, krovište je na jednom dijelu uništeno. Dvorišna zgrada Sabora više je stradala nego ona prema vani – rekao je Jandroković novinarima.

Župni vikar u župi Marija Bistrica (D. P.) lakše je povrijeđen u potresu koji je u nedjelju pogodio Zagreb i njegovu okolicu, a oštećeno je i Nacionalno svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici.

 

Svećenik se u trenutku prvog potresa zatekao na stubištu  na otvorenom, uz baziliku Majke Božje Bistričke, a uslijed podrhtavanja tla u trku je pao i povrijedio  lijevu potkoljenicu, rame i dijelove glave oko očiju.

 

Pregledan je u bolnici u Zaboku, gdje mu je pružena liječnička pomoć, te je otpušten na kućnu njegu.

 

Grad Zagreb pozvao je građane da ne hodaju po centru grada niti blizu građevina koje su pretrpjele štetu u snažnom potresu koji je u nedjelju ujutro pogodio Zagreb.

 

  • Zbog potresa koji je pogodio Zagreb u jutarnjim satima te oštetio mnoge zgrade i fasade, građani se mole da ne hodaju po centru grada niti blizu građevina koje su pretrpjele štetu – saopćeno je iz Grada Zagreba.

Grad moli građane za razumijevanje i strpljenje, te da se ponašaju odgovorno i prate upute nadležnih institucija.

Istočna Bosna