18
Mart

Sadik Ahmetović o izmjenama Izbornog zakona: Ako gospođa Eichhorst zna šta se desilo u Srebrenici, nadamo se...

Published in Istočna Bosna
Suština prijedloga je sa se Srebrenica posebno tretira u izbornom zakonu koji će je zaštititi od preglasavanje bilo koga u Srebrenici i otvoriti prostor za budućnost i opstanak grada u kojem je počinjen zločin genocida, kazao je Ahmetović
 
Sadik Ahmetović iz Inicijative "Moja adresa: Srebrenica" kazao je kako bilo dobro da direktorica pri Europskoj službi za vanjske poslove u Europi Angelina Eichhorst, kao medijatorica promjena Izbornog zakona BiH pogleda prijedlog izmjena koji je uputila ova Inicijativa.
 
- Prijedlog nije upućen ni u ime lijevih niti desnih političkih stranaka, nego je upućen u ime političkih predstavnika žrtava genocida u Srebrenici. Suština prijedloga je sa se Srebrenica posebno tretira u izbornom zakonu koji će je zaštititi od preglasavanje bilo koga u Srebrenici i otvoriti prostor za budućnost i opstanak grada u kojem je počinjen zločin genocida, kazao je Sadik Ahmetović.
 
 
Ovaj prijedlog, kako je kazao Ahmetović, nema veze niti sa promjenom geopolitike u svijetu, nego mu je jedini cilj omogućiti normalan i ravnopravan život svakog građanina Srebrenice, te stvaranje novih prilika za opstanak i razvoj grada.
 
- Ako gospođa Eichhorst zna šta se desilo u Srebrenici, nadamo se da će naš prijedlog pročitati, te isti poslati ambasadoru Sattleru. Probosanski politički predstavnici i lijevi i desni imaju šansu da stave na sto naš prijedlog i da on bude dio rješenja i time pokažu svoj odnos prema gradu u kojem je počinjen genocid, a predstavnici EU koje predstavlja gospođa Eichhorst da pokažu da pravda za muslimane u evropi nije misaona imenica. Stabilnost i minimum pravde u Srebrenici je garancija stabilnosti naše zemlje i stabilnosti regiona, a pogotovo stabilnih odnosa izmedju Srbije i BiH, dodao je Ahmetović.
 
U suprotnom, kako je kazao, Bošnjacima u Srebrenici prijeti potpuni nestanak zbog diskriminacije, preglasavanja i svakodnevnog ponižavanja.
 
- Izmjene izbornog zakona za Srebrenicu su šansa da svi zajedno sačuvamo bar malo obraza i omogućimo minimum pravde za grad u kojem je počinjen zločin genocid, podcrtao je Ahmetović.
Last modified on petak, 18 Mart 2022 18:50

Istočna Bosna