15
Mart

Salkić: Film satkan od istine, bez mržnje i poziva na osvetu kakav je napravila Jasmila mogu napraviti samo veliki

Published in BiH

Potpredsjednik bh. entiteta RS, Ramiz Salkić, putem svoje službene Facebook stranice čestitao je Jasmili Žbanić nominaciju njenog filma “Quo, vadis, Aida?” za Oskara.

 

salki zbani

 

 

Potpredsjednik Salkić je istakao da film satkan od istine, bez mržnje i poziva na osvetu kakav je napravila Jasmila mogu napraviti samo veliki i zbog toga zaslužuju najveću nagradu. U nastavku pročitajte čestitku potpredsjednika Salkića:

 

Bravo Jasmila!

 

Jasmila Žbanić za ispričanu priču kroz film “Quo vadis, Aida?”,  o počinjenom genocidu u Sigurnoj zoni UN-a Srebrenica nad bosanskim muslimanima Bošnjacima od strane vojske i dijelova policije bosanskih Srba zaslužuje svaku našu pažnju, poštovanje i čestitke .

 

Ovaj film je ogroman doprinos trajnoj memorijalizaciji sjećanja na genocid. Hrabar poduhvat mlade redateljice, njena odlučnost i odvažnost, dokaz su postojanja dostojanstva, prkosa i ponosa bosanskog čovjeka. Film satkan od istine, bez mržnje i poziva na osvetu kakav je napravila Jasmila mogu napraviti samo veliki i zbog toga zaslužuju najveću nagradu. Imao sam čast pogledati projekciju filma u Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari, na čemu se zahvaljujem Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari, tada je već bilo jasno o kakvom se velikom ostvarenju radi.

 

Kada su nakon projekcije o filmu pohvalno govorile predstavnice majki Srebrenice, Žepe i Podrinja, slika je bila potpuna.

 

Najiskrenije čestitke za Jasmilu, zahvalnost majkama Srebrenice, Žepe i Podrinja na ustrajnosti i borbi za istinu. Nadam se da ćemo se svi zajedno radovati konačnom uspjehu Jasmile njenog filma “Quo vadis, Aida?” i osvajanju Oskara. Sretno.

Last modified on ponedjeljak, 15 Mart 2021 21:09

Istočna Bosna