15
Mart

EVO KAKVE STRUČNJAKE IMAMO U SARAJEVU: PAO KROV NA DRIVE-IN PUNKTU

Published in BiH

Od ekspertne Vlade KS, kako su i sami se nazivali prije nego su preuzeli vlast, očekivali smo stručnjake na svakoj poziciji.

 

Jasno da to nismo dobili na čelu ministarstava, nismo dobili ono što su najavili, jer čak tri ministra imaju diplomu Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja– Samira Avdić (ministar kulture i sporta), Adnan Delić (ministar privrede) te Omer Osmanović (ministar za boračka pitanja).

 

Neformalni vođa „Četvorke”, u to vrijeme imenovanja pravdao se govoreći kako SDA vodi kampanju protiv Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja.

 

Građani vjerovali na riječ i čekali. Pored već do sad viđenih propusta koji su prošli neopaženo u javnosti, ovaj je toliko značajan da nismo mogli ne reagirati.

 

Drive-in bi mogao postati drive-out

 

Sredinom februara na  parkingu kod Suade i Olge počeo je s radom prvi drive-in punkt za testiranje na koronavirus u Kantonu Sarajevo.

 

Isti dan uslijedila je posjeta „eksperata“ kako bi se uvjerili da sve funkcionira te da medijski sve isprate uz opasku kako su nemoćni bez federalnog nivoa.

 

Čitatelj portala Hayat.ba fotografirao je događaj koji je šokirao prisutne koji su čekali u koloni za testiranje ispred punkta. Naime, pored punkta je postavljena improvizirana nadstrešnica koja bi građane koji dolaze na drive-in testiranje zaštitilo od mogućih padavina.

 

 

Koliko su stručni stručnjaci pokazuje i slika u nastavku, nadstrešnica se srušila pored punkta. Pitanje je da li su u posjetu prvi dan došli kako bi vidjeli da li sve funkcionira ili zbog medijskog eksponiranja?

 

Drive-in testiranje na koronavirus na određeni način je borba za život kako bi se po saznanju da ste zaraženi virusom na vrijeme povukli u izolaciju i adekvatno liječili. Ovaj punkt mogao bi postati punkt smrti, jer vas željezna konstrukcija urušavanjem može ubiti.

 

Zamislite da dok se testirate nastrešnica se ruši na vas? Drive-in bi postao drive-out.

Istočna Bosna