23
Decembar

Selektor Maroka odao počast Halilhodžiću: Hvala Vahidu, on je stvorio ovu grupu igrača…

Reprezentacija Maroka je definitivno bila najveće iznenađenje Svjetskog prvenstva u Kataru, a čitav svijet se divio načinom na koji su igrali izabranici selektora Walida Regraguija.

Marokanci su postali prva afrička reprezentacija koja je ušla u polufinale svjetskog prvenstva, ali nisu uspjeli doći do medalje nakon što ih je Hrvatska porazila u borbi za treće mjesto.

Selektor Regragui je postao omiljena osoba u državi, a u razgovoru za marokansku televiziju je istakao da nije samo on zaslužan za uspjeh.

 

Naime, Regragui je odao počast Vahidu Halilhodžiću koji je vodio Maroko od 2019. godine, no nakon plasmana na Svjetsko prvenstvo dobio je otkaz zbog sukoba s najvećom zvijezdom ekipe Hakimom Ziyechom.

“Bravo i hvala Vahidu. On je napravio vrhunski posao i stvorio ovu grupu igrača s kojom smo igrali u Kataru. Ja sam donio svoj mentalitet, ali kostur ekipe je ostao Halilhodžićev. Nas u polufinale nije doveo jedan igrač, nego kompletna grupa koja je stvorena u kvalifikacijama. Čak i oni koju su igrali samo pet minuta su bili potpuno posvećeni”, poručio je Regragui.

Istočna Bosna