Zbog verbalnog sukoba sa trenerom Paulom Fonsecom naš reprezentativac propustio je utakmicu protiv Spezije, a po svemu sudeći neće igrati ni u nedjelju protiv Verone.

Dijamant je jučer radio odvojeno od ostatka tima. Službeno, još sanira povredu, dok je stvarnost nešto drugo. Prema pisanju italijanskih medija ostao je bez kapitenske trake, koju je Fonseca proslijedio Pellegriniju.

Alessandro Lucci, menadžer našeg golgetera, dobio je zadatak da pokuša prodati Džeku, ali je mali problem godišnja plaća od 7,5 miliona eura, koju ima u Romi, a ništa manja primanja ne želi ni u novom klubu.

Mediji u Italiji pišu da je Džeko već odbio engleske West Ham i Wolverhampton, te turski Fenerbahče, dok je ponuđen Manchester Cityju, Real Madridu, Barceloni, PSG-u, Tottenhamu... I svi su ovi klubovi su zainteresovani, ali dogovori s njima iz raznih razloga nisu izvodljivi.

Kako piše Gazzetta dello Sport javila se i Sevilla (sportski direktor Monchi poznaje Džeku iz vremena kada je radio u Romi), a u Italiji aktuelna je još razmjena sa Juventusom u koju bi bio uključen Federico Bernardeschi.

Do kraja prelaznog roka ostalo je još malo vremena, a italijanski mediji tvrde da je pred nama ključnih 48 sati.