16
Februar

NAJZANIMLJIVIJE KLUPSKO TAKMIČENJE SE NASTAVLJA: PSG PROTIV BARCELONE

Prvim utakmicama osmine finala nogometna Liga prvaka večeras se vraća nakon dvomjesečne pauze. Četiri meča na programu su ove sedmice, a preostala četiri naredne.

 

Prema kladionicama, trenutno su Manchester City i aktuelni prvak Bayern iz Münchena favoriti za naslov, a iza njih su Liverpool i Juventus. Naravno, ovakve predikcije su pravljene na osnovu žrijeba jer nas već u osmini finala čeka nekoliko zanimljivih utakmica i velikih okršaja.

 

Pandemija koronavirusa i putne restrikcije stvorile su određene poteškoće i ovoga puta, pa je tako mjesto odigravanja čak tri utakmice moralo biti promijenjeno.

UEFA je prethodno potvrdila da će se večerašnja prva utakmica osmine finala Lige prvaka između Leipziga i Liverpoola odigrati na Puskás Aréni u Budimpešti, a i susret između Atlética i Chelseaja umjesto u Madridu, igrati će se na Areni Naţională u Bukureštu 23. februara. Konačno, meč između Borussije Mönchengladbach i Manchester Cityja također će biti odigran na Puskás Aréni u Budimpešti 24. februara.
Već na startu očekuje nas prava poslastica u kojoj se večeras na Nou Campu sastaju Barcelona i PSG. Iako su Parižani prije dva mjeseca nakon žrijeba važili za velike favorite, situacija se donekle promijenila.

Barca je popravila formu, a PSG u pohod na novi trofej kreće sa ne baš ubjedljivim izdanjima u domaćem šampionatu i sa novim trenerom Mauricijom Pochettinom. Veliki hendikep za Parižane je izostanak dvojice sjajnih nogometaša Neymara i Anglela Di Marije pa je katalonski tim favorit u večerašnjem meču.

Zanimljivo će biti i u dvomeču Leipziga i Liverpoola, a sudeći po aktuelnoj formi ne bi bilo preveliko iznenađenje da njemački tim eliminiše šesterostrukog prvaka Evrope.

 

Redsi imaju dosta problema s povredama, pogotovo u zadnjoj liniji, a i serija loših rezultata Liverpoola u Premiershipu sigurno daje nadu Leipzigu da može napraviti iznenađenje. Ipak, klub s Anfielda ima više šansi za prolazak, ali sigurno ih očekuje težak zadatak da izbore plasman među osam najboljih.

EpMc4q5XMAEXkJ5

Podsjetimo, ovosezonsko finale Lige prvaka igrat će se 29. maja 2021. godine na Olimpijskom stadionu Atatürk u Istanbulu.

Raspored utakmica osmine finala Lige prvaka:

Utorak, 16. februara

Leipzig – Liverpool (21:00)

Istočna Bosna