24
Decembar

U Zvorniku pretučen član Glavnog odbora Narodnog fronta Vladimir Ilić; Trivić: Režim je prešao na fizičke obračune

Published in Istočna Bosna

Predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić objavila je na svojoj Facebook stranici da je sinoć brutalno pretučen Vladimir Ilić, član Glavnog odbora Narodnog fronta, čovjek koji uređuje stranicu Bolji Zvornik, na kojoj piše o svemu onom negativnom što rade lokalne vlasti, i, kako je naglasila, "ne treba biti puno pametan da shvatite da sve ovo ima političku pozadinu".

 

Istakla je da je šokirana fotografijama koje je Ilić objavio na društvenim mrežama nakon premlaćivanja.


- Sa verbalnih režim je očigledno prešao na fizičke obračune. Nasilje ne može imati bilo kakvo opravdanje. Кao predsjednica Narodnog fronta imam obavezu da stanem iza svakog našeg člana koji trpi bilo kakvu vrstu nasilja i time jasno poručim da naša reakcija neće izostati, ni sada, ni ubuduće, jer mi jesmo jedna velika porodica - kazala je i dodala:

 

- Prema našim saznanjima radi se o povratniku u vršenju nasilja, izvjesnom Škiljeviću, i povrede nisu uopće bezazlene. Pozivamo istražne organe, policiju da utvrde sve okolnosti i počinioce privedu licu pravde. Podrška našem Vladimiru i poruka da nije sam! Vidimo se u Zvorniku, želimo mu brz oporavak, a ovo ćemo istjerati na čistac!

 

Nakon napada oglasio se i Ilić.

 

– Upravo sam u bolnici. Pretukla su me dva vojnika SNSD-a. Jedan od njih je bivši opozicionar, kupljen - naveo je Ilić, piše Srpskainfo.

 

Glasnogovornica PU Zvornik Jelena Ivanović za Faktor je potvrdila da je policiju sinoć, 15 minuta nakon ponoći, nadležna zdravstvena ustanova obavijestila da im se javila osoba inicijala V. I. radi ukazivanja pomoći zbog povreda koje je zadobila u tuči ispred jednog ugostiteljskog objekta u Zvorniku.

 

- Policija je dolaskom ispred navedenog ugostiteljskog objekta ustanovila da je došlo do narušavanja javnog reda i mira u kojem je učestvovalo više osoba, a u kojoj je osoba inicijala V. I. zadobila povrede. Uhapšen je G. Š. koji se sumnjiči za krivična djela tjesna povreda i ugrožavanje sigurnosti. Policija nastavlja rad po prijavi - kazala je Ivanović.

 

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini koji je naložio preduzimenje svih mjera i radnji na dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

 

Nezvanično saznajemo da je uhapšen Goran Škiljević.

 

Srpskainfo

Istočna Bosna