07
Maj

U Srebrenici održana ulična trka 'Stazama Bosne Srebrene'

Published in Istočna Bosna

Po drugi put ulična trka „Stazama Bosne Srebrene“ održana je danas u Srebrenici, a učesnicu su trčali na dionici od Srebrenice do Potočara i nazad, ukupne dužine 10 kilometara.

 

Ulična trka „Stazama Bosne Srebrene“ održava se po drugi put u Srebrenici koju organizujue Udruženje „Dečki u plavom“ uz podršku Opštine Srebrenica.

 

- Drago nam je da je i ovoga puta manifestacija prošla prema planu. Ovoga puta smo organizovali tri ulične trke i za djecu uzrasta od 6-14 godina. Nastupilo je stotinjak mališana iz Srebrenice i Bosne i Hercegovine i svi su dobili medalje za učešće na ovoj manifestaciji. U glavnoj trci nastupilo je 200 takmičara iz pet zemalja okruženja – kazao je Darko Lončar, predsjednik Udruženja „Dečki u plavom“ iz Sarajeva.

 

Član Atletskog kluba Borac iz Banja Luke Uroš Gutić iz Nevesinja pobjednik je današnje ulične trke u Srebrenici.

 

- Ova staza mi je dobro poznata. Pobijedio sam i prošle godine i velika mi je čast da sam opet prvi prošao kroz cilj. Ovo je manifestacija koju podržavam zbog mladih ljudi koji stanuju u ovom gradu, a posebna mi je čast što sam opet pobijedio. Veoma je ovo teška staza, naročito drugi dio. Poznat sam po dobrom finišu, a to sam pokazao i ovoga puta. Najviše trčim 800 metara i tu sam šampion Bosne i Hercegovine. - ističe pobjednik ulične trke u Srebrenici Uroš Gutić.

 

Najuspješniji takmičar iz Srebrenice je Srebrenički maratonac Mirsad Siručić. On je današnju trku posvetio svom ocu rahmetli Muji Siručiću.

 

- Drago mi je što se ovakav događaj dešava u mom gradu, prema kome gajim veliku ljubav. Mogu reći da sam ostavio dušu na stazi. Postavio sam svoj lični rekord i bio najbolji od trkača iz Srebrenici, što mi je bio cilj-potcrtao je Siručić.

 

Last modified on subota, 07 Maj 2022 20:53

Istočna Bosna