Krajem 2017. godine Tužilaštvo BiH je, podsjetimo, protiv ove četvorke podiglo optužnicu za ratne zločine. Kraljević je bio komandant tzv. Specijalne policijske jedinice, čiji su pripadnici silovali, pljačkali, ubijali i zatvarali vlaseničke Bošnjake.

 

U dva mandata, kao kadar Dodikovog SNSD-a izabran za načelnika Vlasenice. Kako u ratu, tako i danas sebe vidi kao "gospodara života i smrti" u Vlasenici.

 

Tako je u ime "velikog broja građana koji izražavaju nezadovoljstvo zbog velike jačine zvuka islamskog poziva na molitvu" pisao Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini (IZBiH) i Medžlisu IZ-a u Vlasenici tražeći da se "smanji jačina zvuka", objavila je Patria.

 

 

Kraljevića je, podsjetimo, u junu 2021. godine na kolektivnoj dženazi žrtvama velikorspkog zločina u Vlasenici, u svom obraćanju nakon dženaze spomenuo i reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović, skrenuvši pažnju na kontinuitet u pružanju podrške zlu od onih koji su u njemu učestvovali i obavezu Bošnjaka da to osvijeste.

 

- Pitam sebe i vas šta se promijenilo od te 1992. do 2021. godine? Šta se promijenilo u glavama i dušama onih koji su počinili ove zločine? Danas svjedočimo nečemu što nismo mogli ni zamisliti jer smo mislili da će vremenom doći pokajanje, a bili smo spremni i na pomirenje kao narod - rekao je reisu-l-ulema.

 

Osvrnuo se i na važna pitanja koja ukazuju na nepoštivanje žrtava i afirmirajući odnos prema počinjenim zločinima.

 

- Ovo je pitanje za nas, za međunarodnu zajednicu, za Evropu. Ona mora dati odgovor jesu li muslimani manje vrijedni. Da li, nakon presude zločincu Ratku Mladiću, žele prihvatiti ove muslimane? Kako je moguće da je na čelu jedne općine načelnik koji je optužen za ratne zločine? To su pitanja za Valentina Inzka i Gordanu Tadić - kazao je tada reis Kavazović.

 

Pravilnik o graničnim vrijednostima intenziteta buke u RS-u

 

Član 1. Ovim pravilnikom detaljnije se propisuju granične vrijednosti intenziteta buke u područjima prirodne i izgrađene životne sredine u skladu sa utvrđenom namjenom područja, način mjerenja buke na otvorenom i u zatvorenom prostoru, kao i prostorni razmještaj područja (zona). Član 2. Odredbe ovog pravilnika ne primjenjuju se na buku koju izaziva lice koje je i samo izloženo buci, buku od svakodnevnih kućanskih aktivnosti, buku iz stambenih prostora, buku na radnom mjestu, buku u ugostiteljskim objektima, buku koja nastaje u prijevoznom sredstvu ili buku od vojnih aktivnosti ili aktivnosti na zaštiti od elementarnih nepogoda, kao i na buku koja potječe od zvučnog oglašavanja iz vjerskih objekata (zvona i elektroakustični uređaji).