25
Decembar

Borenović i Stanivuković pušteni: Ovo je represija režima nad narodom

Published in BiH

Okupljeni na Trgu Krajine su napravili improvizovano srce, pale svijeće i uzvikuju “Pravda za Davida”, pa je policija počela sa razbijenjem protesta. Ima više povrijeđenih u neredu, u kojoj su policajci koristili palice . Nakon što su od improvizovanog srca policajci odgurali građane stanje se malo smirilo.


Ranije je s Trga Krajine u Banjoj Luci uklonjena drvena pesnica, simbol otpora, koju su ranije postavili članovi grupe “Pravda za Davida”, kao i fotografije Davida Dragičevića, svijeće i cvijeće.

Branislav Borenović i Draško Stanivuković su pušteni iz prostorija Policijske uprave Banjaluka, nakon čega su otišli ponovo na Trg Krajine. Borenović je pozvao građane da budu mirni i dostajanstveni, rekavši da nema informacije o Davoru. Građani uzvikuju “Pustite nam Davora”!

Draško Stanivuković je rekao građanima da će na sebe preuzeti održavanje dnevnih protesta “sve dok ne dođe Davor”. Poručuje da svi dođu večeras u 18 sati na trg.

Borenović i Stanivuković ranije su uhapšeni u Banjaluci.

"Pretužno je da što su lider opozicione partije i narodni poslanik, samo zato što podržavaju ljude koji traže istinu i pravu, uhapšeni kao kriminalci sa lisicama na rukama", poručila je Anja Petrović, portparol PDP-a za Vijesti.ba.

Govoreći o nemilim scenama sa ulica Banjaluke, ona je ocijenila da se očigledno radi o "pritisku i represiji režima koji je počeo da se na najbrutalniji način obračunava sa svojim narodom".

"Umjesto da rješavaju slučaj ubistva Davida Dragičevića, oni hapse njegove roditelje, koji traže istinu i pravu, hapse opoziciju... Pred mojim očima brutalno je pretučen mladić od 19 godina... Tužno je i što su policajci dovedeni do toga da moraju ovako da stoje pred svojim narodom i što se iz Banjaluke šalju ovakve slike", zaključila je Petrović.

Last modified on utorak, 25 Decembar 2018 15:04

Istočna Bosna