11
April

Dan šehida u Memorijalnom centru na 11. u mjesecu

Published in Istočna Bosna

U velikom broju porodica žrtava genocida, predstavnika vlasti u našoj zemlji ali i velikom broju prijatelja, danas je obilježen Dan šehida u Memorijalnom centru Srebrenica.

 

"Ove godine, ovaj dan je 11. april, jedanaesti u mjesecu u kojem uvijek podsjećamo: ''SVAKI DAN PAMTIMO, JEDAN DAN NE ZABORAVLJAMO!''

 

Svake godine, drugog dana ramazanskog Bajrama, okupljamo se kako bismo se prisjetili naših ubijenih, za koje molimo Uzvišenog da su svi šehidi i na najboljem mjestu na Ahiretu", poručili su iz Memorijalnog centra.

 

Nakon prigodnog obraćanja i bajramske čestitke koju je uputio Damir ef. Peštalić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica, proučena je sura Jasin i Tewhid pred duše svih šehida te klanjan podne namaz.

 

Drugi dan Bajrama, Bošnjaci u našoj zemlji obilježavaju kao Dan šehida te obilaze mezarluke i sjećaju se žrtve, koju su njihovi najmiliji morali podnijeti u agresiji na našu zemlju.

 

!"Naša dužnost je pamtiti, opominjati i njegovati sjećanje na naše najmilije koji su na najsvirepiji način ubijeni", poručili su iz MC Srebrenica.

Istočna Bosna