26
Februar

Još nekoliko kišnih dana pred nama, evo kada se očekuje sunčano vrijeme

Published in Svijet

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblčano vrijeme. Na sjeveru i sjeveroistoku zemlje lokalno pada slaba kiša, a u ostaku Bosne mjestimično slab snijeg.

 

Narednih dana u Bosni i Hercegovini se očekuje oblačno vrijeme sa kišom, susnježicom i snijegom, javlja Anadolu Agency (AA).

 

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblčano vrijeme. Na sjeveru i sjeveroistoku zemlje lokalno pada slaba kiša, a u ostaku Bosne mjestimično slab snijeg.

 

Jutros je najniža temperatura zabilježena na Bjelašnici minus deset, zatim na Sokocu minus dva, u Bihaću, Bugojnu, Livnu i Sarajevu nula, Sanskom Mostu, Tuzli i Zenici jedan, Gradačcu dva, Doboju tri, Grudama četiri, Trebinju pet, Mostaru sedam i Neumu devet stepeni Celzijusa.

 

“Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme. Na sjeveru Bosne i u Hercegovini se očekuje kiša, a u ostatku zemlje susnježica i snijeg. U Hercegovini padavine poslije podne i tokom noći. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. U Hercegovini, na zapadu i sjeverozapadu Bosne se očekuju povremeno jaki udari vjetra. Dnevna temperatura od nula do šest, na jugu do deset stepeni”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

 

nedjelju se očekuje oblačno vrijeme. U Bosni sa kišom ili susnježicom u nizinama, a u višim područjima sa snijegom. U Hercegovini kiša u jutarnjim satima i dio prijepodneva. Jutarnja temperatura od minus dva do četiri, na jugu do osam, a dnevna od dva do osam, na jugu do 11 stepeni.

 

I u ponedjeljak se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno i lokalno sa slabim padavinama. U nizinama kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano uz porast naoblake poslije podne i tokom noći. Jutarnja temperatura od minus pet do jedan, na jugu do šest, a dnevna od jedan do šest, na jugu do 11 stepeni.

 

utorak se, prema prognozi FHMZBiH-a, u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano. Prije podne lokalno slab snijeg ili susnježica u centralnoj i istočnoj Bosni. Jutarnja temperatura od minus pet do jedan, na jugu do tri, a dnevna od jedan do pet, na jugu do 11 stepeni.

 

U srijedu se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama centralne i istočne Bosne magla. Jutarnja temperatura od minus osam do minus dva, na jugu do tri, a dnevna od jedan do šest, na jugu do 11 stepeni Celzijusa.

Istočna Bosna