04
Novembar

SVI SE NA INTERNETU SPRDAJU S IZJAVOM MILANOVIĆA

Published in Svijet

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović danas je komentarisao situaciju u Bosni i Hercegovini zaključivši da nije moguć rat u ovoj državi. Međutim njegova izjava da "oni (u BiH) nemaju ‘leba da jedu, mogu se samo kestenima gađati" izazvala je žestoke reakcije na društvenim mrežama.

 

Milanović je u četvrtak poručio kako je Dodik “posljednjih problem u Bosni i Hercegovini”.

 

“Ponekad je neobuzdan, ali s njim se dogovorimo za 10 minuta i to ne o podjeli Bosne, već uređenju. On je posljednji problem BiH, a posebno iz perspektive bosanskohercegovačkih Hrvata”, zaključio je predsjednik RH.

 

Jedan korisnik na Facebooku istakao je kako se “njegovoj pobjedi u Hrvatskoj Bosna radovala, a ovaj je socijaldemokrata koliko i Dodik”.

 

“Laky Laky” je naveo kako ni “92. nismo imali ni hljeba, niti puške, niti metka. Danas je hvala Bogu situaciju puno drugačija. Da nije, davno bi vi – naši susjedi i komšije završili što ste započeli devedesetih”.

 

“Bitno je da vi imate kruha. Mi ne moramo ni imati.Strasno je to čuti od jednog političara. Svaka vam čast za ovu izjavu siguro neće nikada više zaviriti u Bosnu sa ovim izjavama. Sigurno imate iste probleme kao i Dodik”, dodala je korisnica Facebooka.

 

I na Twitteru su bili oštri prema Milanovića, ali ima i onih koji su kazali kako je hrvatski predsjednik u pravu.

 

Istočna Bosna