30
April

SDA OSUĐUJE VRIJEĐANJE MAJKI SREBRENICE OD STRANE ČLANOVA NAŠE STRANKE

Published in BiH

Skandalozno je da je portal Adisa Grabovice dobio podršku bivše Vlade KS, na čelu sa Edinom Fortom i Elmedinom Konakovićem. Oni su osigurali podršku iz Budžeta KS za ovaj portal kako bi mogao vrijeđati žrtve genocida

 

Klub zastupnika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo najoštrije osuđuje komentare koje je protiv majki Srebrenice iznio član i kandidat Naše stranke Adis Grabovica u svome tekstu na portalu “Sarajevska Sehara”.

Kako je saopćeno iz ovog kluba, zapanjujuće su kvalifikacije i uvrede “koje član stranke Predraga Kojovića iznosi na račun Munire Subašić i udruženja Pokret majki enklave Srebrenica i Žepa”.

 

– Izrugivati se sa borbom majki Srebrenice za istinu i pravdu, koju priznaje cijeli svijet, pokazuje o kakvom se moralnom posrnuću u Kojovićevoj stranci radi. Još skandaloznije je da je portal Adisa Grabovice dobio podršku bivše Vlade KS, na čelu sa Edinom Fortom i Elmedinom Konakovićem. Oni su osigurali podršku iz Budžeta KS za ovaj portal kako bi mogao vrijeđati žrtve genocida. Nakon što su na Televiziji Sarajevo omogućili puštanje bugarskog filma u kojem se negira genocid, sada je ovo novi korak, koji pokazuje da je očigledno riječ o sistemskoj politici traženja “najmanjeg zajedničkog sadržioca” sa počiniocima genocida. Dosad je samo entitet RS javnim novcem finansirao negiranje genocida i vrijeđanje žrtava, a sada je kratka Fortina i Konakovićeva vladavina dovela do toga da se i budžetskim novcem Kantona Sarajevo to čini, za što će sigurno snositi punu političku i moralnu odgovornost – navodi se u saopćenju.

Last modified on četvrtak, 30 April 2020 21:47

Istočna Bosna