29
April

Kazna za one koji su smjestili zdrave sa zaraženima u Studentski centar

Published in BiH
Banja Luka: Postupak protiv policajaca jer su zdrave osobe prebacili kod zaraženih
 
Policijski službenici su 27. aprila izvršili pratnju vozila sa šest državljana Bosne i Hercegovine koje su od Jakupovaca kod Laktaša greškom otpratili u Studentski centar "Nikola Tesla".

Obzirom na to da nisu testirani pozitivno na koronavirus oni su trebali da budu smješteni u Srednjoškolski đački dom u Banjoj Luci.

"Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka nisu nadležni za prijem i smještaj građana u Studentskom centru jer je Uputstvom za organizovanje i sprovođenje karantina na graničnim prelazima i u lokalnim zajednicama i dogovora odgovornog tima obaveza policijskih službenika pratnja lica od karantina sa graničnog prelaza do karantina koji su određeni odlukom Grada, odnosno Opštine, a smještaj istih vrši odgovorni Tim imenovan od strane lokalne zajednice", saopšteno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Ministar zdravstva Republike Srpske Alen Šeranić ranije je kazao kako očekuje da oni koji su napravili propuste odgovaraju za to te se izvinio osobama koje su zbog ovog propusta došle u neugodnu situaciju.

Jedna od šest osoba koje su greškom ispraćene u karantin za zaražene koronavirusom je ušla u tzv. crvenu zonu, ali je nakon 10 minuta utvrđeno da je došlo do greške, a odjeća i obuća im je dezinfikovana.

Ovakva greška ove bh. državljane je uznemirila zbog ćega im je osigurana i psihološka podrška, a oni će biti testirani 3. maja.
 
 
Last modified on srijeda, 29 April 2020 21:33

Istočna Bosna