28
April

DODIK: FORMIRALI SMO ‘AD HOC’ GRUPU ZA KREIRANJE AKCIONOG PLANA I ODGOVOR EU

Published in BiH

Nakon sastanka Predsjedništva BiH sa ambasadorima Kvinte medijima se obratio Milorad Dodik.

 

Arhiv
 
 

Dodik je kazao kako se raspravljalo o mjerama koje je “jednostrano poduzela Federacija BiH vezano za karantine” i kako je ono dovelo Vijeće ministara u probleme jer se tražilo da tamo gdje nema karantina da se granični prijelazi zatvori.

 

  • Predsjedništvo je dalo rok od 24 sata da Vijeću ministara da vidi kako će to pitanje biti riješeno – izjavio je Dodik.

On je dodao da je jedna tačka dnevog reda bila vezana za samit u Zagrebu, a ključno pitanje je bilo da se iniciraju mjere iz 14 zaključaka Evropske unije.

 
  • Donijeli smo nekoliko zaključaka, a jedan od njih je da se formira ad hoc grupa koju čine tri člana Predsjedništva BiH, kolegij Vijeće ministara BiH i kolegiji oba doma državnog parlamenta te da se sastanemo u petak i donesemo dokument koji bi bio odgovor na tih 14 tačaka iz Mišljenja Evopske komisije kako bi se mogao napraviti akcioni plan – izjavio je Dodik, piše Klix.

Predložili smo da Vijeće ministara putem mehanizma koordinacije okupi sve one koji su vezani za evropska pitanja i da se razmotre mjere za mogući akcioni plan koji treba biti donešen u roku od 30 dana.

Istočna Bosna