21
April

Sunita Hindić negirala krivicu za ubistvo

Published in BiH

Hindić u pritvoru

Foto: Facebook

 

Sunita Hindić (21) optužena za ubistvo Nine Ivankovića (55), vlasnika motela „Villa Ivanković“ u mjestu Buna kod Mostaradanas se pred sutkinjom za prethodno saslušanje Kantonalnog suda u Mostaru, Majnom Lovrić izjasnila da je nije kriva.

 

Kazala je da je sposobna izjasniti se o krivici te da nije pod utjecajem alkohola, droge ili bilo kakvih lijekova.

 

  • Hindić hodala pomoću štaka
    Hindić hodala pomoću štaka Foto: Avaz

 

Navela je, na upit sutkinje, da je lošeg imovnog stanja, nezaposlena i bez ikakvih primanja te da nije sposobna snositi troškove sudskog postupka i svoje braniteljice po službenoj dužnosti, advokata, Nade Dalipagić.

 

Prema optužnici, Hindić tereti da je 4.oktobra 2019. godine oko sedam sati ujutro ušla u sobu „Ville Ivanković“ u kojoj se nalazio Nino Ivanković te je, nakon verbalne svađe  s njim, u jednom trenutku, htijući ga usmrtiti, ispalila hitac u njegovom pravcu.

 

Usljed zadobivene prostrijelne rane Ivanković je, navedeno je, obilno iskrvario i na licu mjesta podlegao.

 

Hindić je koncem marta produžen pritvor  do izricanja presude ili nove odluke Suda, a najduže još dvije godine računajući do 20.marta 2020., kao dana potvrđivanja optužnice protiv nje.

U sudnici i u zgradi Suda bilo je zabranjeno fotografiranje. Iz KPZ Mostar gdje se nalazi u pritvoru, Hindić je dovedena kroz stražnji ulaz.

Istočna Bosna