12
Mart

NAKON JUTROŠNJE AKCIJE, OGLASIO SE MUP KANTONA SARAJEVO: PRONAĐENO 175 MIGRANATA, KOD NEKIH I DROGA

Published in BiH

U sarajevskom naselju Stup policija je jutros pretresla stambeni objekt u kojem je pronašla 175 migranata.

 

Klix
 
  • U jutarnjim satima po prethodno pribavljenoj naredbi Općinskog suda Sarajevo policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) izvršili su pretres stambenog objekta lociranog na Stupu, u ulici Munira Gavrankapetanovića, i u objektu zatekli 175 migranata – potvrdio je Feni glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Tom prilikom kod jednog migranta je pronađena određena materija koja asocira na opojnu drogu marihuanu, te je on priveden na dalju kriminalističku obradu u službene prostorije Uprave policije MUP-a KS.

 

  • Preostala 174 migranta su prevezena u Imigracioni centar u Blažuju, Općina Ilidža – dodao je Hadžiabdić.

Navedenu aktivnost Uprava policije je provela u saradnji sa Službom za poslove sa strancima i Kantonalnom upravom za inspekcijske poslove KS.

 
  • Aktivnosti ovakve prirode će se nastavljati i tokom narednog perioda na području Kantona Sarajevo, a sve kako bi preventivno djelovali na eventualno vršenje krivičnih djela, odnosno sprečavanja da osobe neovlašteno izdaju smještaj migrantima te da budu sankcionirane od nadležne Kantonalne uprave za inspekcijske poslove – kazao je za Fenu Hadžiabdić.

Istočna Bosna