03
Mart

BICIKLISTA KOJI JE UČESTVOVAO U SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI KOD BIJELJINE BIO PIJAN

Published in BiH

Biciklista čiji su inicijali S. R. zadobio je teške tjelesne povrede u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak navečer, oko 19 sati, na magistralnom putu Bijeljina – Brčko, u selu Ljeljenča kod Bijeljine.

 

RAS Srbija
 

Na njega je naletjelo teretno motorno vozilo, kamion Man, kojim je upravljao B. J. iz Zvornika. Alkotestiranjem je utvrđeno da je biciklista S. R. imao 1,53 g/kg alkohola u organizmu. On je odmah prevezen u Medicinski centar Bijeljina, gdje su mu konstatirane teže tjelesne povrede.

 

Istoga dana, 2. marta, oko 18 sati, dogodila se saobraćajna nesreća s teškim tjelesnim povredama na regionalnom putu Ugljevik – Glavičice, u selu Crveno Brdo kod Ugljevika.

 

 

U saobraćajnoj nesreći učestvovali su automobil Passat, kojim je upravljao H. M., i pješakinja inicijala D. B. Povrijeđena žena prebačena je u Medicinski centar Tuzla, gdje su joj konstatirane teže tjelesne povrede.

 

U oba slučaja obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Bijeljina, koji je naložio poduzimanje neophodnih mjera i radnji kako bi se utvrdili tačni uzroci koji su doveli do ovih teških saobraćajnih nesreća.

Istočna Bosna