24
Maj

Govor očajnika: Dodik ponovo manipuliše, sada tvrdi da će 'prije nestati SAD, nego RS'

Published in BiH

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik dao je opširan intervju za Srnu.

Upitan da prokomentariše saopštenje Ambasade SAD da secesija ili razdruživanje Republike Srpske ne znači njenu nezavisnost niti kraj BiH nego kraj Republike Srpske, Dodik je rekao da je legalna i legitimna inicijativa o mirnom razdruživanju koju će RS podnijeti u BiH i da je neće spriječiti "američka ozlojeđenost i bijes isfrustriranog ambasadora Michaela Murphya".

 

- Sasvim je legitimno da Republika Srpska predlaže, a mi ćemo predložiti sporazum o mirnom razdruživanju. Oni izgleda kada bi se probudili i vidjeli bilo šta što dolazi iz Republike Srpske mislili bi da se radi o secesiji - istakao je Dodik.

 

On je ocijenio da je prisutan izopačen način razmišljanja kod stranaca, te ponovo vrijeđao žrtve genocida manipulisuću brojem žrtava

 

- To je evidentna prevara o Srebrenici. Oni sada žele da tu priču pokriju sa ovom tvrdnjom kako će nestati Republika Srpska. Prije će nestati SAD nego Republika Srpska, rekao je Dodik.

 

Amerikanci, kaže on, samo i plasiraju laži da bi skrenuli priču s debakla u Generalnoj skupštini UN i načina organizacije sjednice i zbog toga pribjegavaju prijetnjama.

 

- Nisu se udostojili da reaguju na očigledno kršenje Ustava kada je riječ o pokretanju inicijative u Generalnoj skupštini, a sada bi prijetili na inicijativu koju pokreće Republika Srpska. E, neće moći - rekao je Dodik.(Vijesti.ba)

Last modified on petak, 24 Maj 2024 22:12

Istočna Bosna