06
April

Gužva na izlazu iz BiH: Kolone vozila na graničnim prijelazima

Published in BiH

Duga je kolona vozila na izlazu iz BiH na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška, a formira se i kolona na graničnom prijelazu Gradina, također na izlazu

 

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Gradina.


Na ostalim graničnim prijelazima putnička vozila za sada ne čekaju duže od 30 minuta.

- Duga je kolona vozila na izlazu iz BiH na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška, a formira se i kolona na graničnom prijelazu Gradina, također na izlazu. Planirajte svoje putovanje i rutu kretanja - poručili su iz BIHAMK -a.

 

Uvjeti za vožnju danas su povoljni, ali iz BIHAMK-a i dalje upozoravaju na moguće odrone na brojnim dionicama.


- Povećan je broj biciklista i motociklista, kao i korisnika električnih romobila, posebno u gradskim zonama. Molimo sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise. Na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionici Dobro Polje-Miljevina, vozila saobraćaju usporeno, jednom trakom – navode iz BIHAMK-a.


Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 12 tona ukupne dozvoljene mase saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 12 tona saobraćaj obustavljen.


Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilazni pravac.


U toku su i radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica).


- Danas do 16 sati zbog sanacionih radova otežano, jednom trakom, saobraća se na magistralnom putu M-17 kod Nemile. Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Jelah-Doboj (Kraševo), Travnik-Donji Vakuf (Komar), Jablanica-Potoci (Donja Jablanica), Tarčin-Raštelica, Čevljanovići-Nišići, Grude-Vitina i Bijeljina-Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, te na magistralnom putu M-5 na tranzitu u Sarajevu (Bistrik-Vraca). Na mjestima izvođenja radova postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno. Završeni su protesti građana i normalizovano saobraćanje na regionalnom putu R-433 Kalinovik-Ulog, kod mosta Tatinac – navode iz BIHAMK-a.

 

Istočna Bosna