09
Mart

Husić i grad Tuzla finansiraju rekonstrukciju stadiona, podloga po uzoru na Grbavicu

Published in BiH
Stiže trava iz Nizozemske: Tušanj dobija teren po uzoru na Grbavicu, Husić otkrio koliko će sve koštati
 
 

Stadion Tušanj u Tuzli koji koriste premijerligaši Sloboda i Tuzla City ove godine mogao bi dobiti novi travnjak.

 

Dževad Šećerbegović, direktor JU Gradski stadion Tušanj, potvrdio je za Faktor da se na ovu temu uveliko razgovora.

 

Već dotrajali travnjak na Tušnju zamijenio bi teren s hibridnom travom, po uzoru na Grbavicu, a imao bi ugrađene i grijače.

 

“Radovi bi mogli početi po okončanju ove sezone, trajali bi oko dva mjeseca, a investicija bi koštala od 1,2 do 1,4 miliona maraka”, rekao je Šećerbegović.

 

U budžetu grada Tuzla za ovu namjenu izdvojeno je 400.000 KM, a u poslu bi sudjelovao i Tuzla City, koji uz Slobodu koristi usluge stadiona.

 

“Zahvalio bih se se gradonačelniku i svim vijećnicima što su prepoznali ovaj projekat”, rekao je Azmir Husić, prvi čovjek Tuzla Cityja.

 

On je istaknuo da će Tuzla City učestvovati u rekonstrukciji Tušnja i da se traže partneri poput Vlade Tuzlanskog kantona i Fudbalskog saveza BiH i da će prema njima ići zahtjevi za pomoć.

 

“U pregovorima s jednom firmom s kojom sarađujem već smo uštedjeli oko 200.000 eura. Takav travnjak košta minimalno 1,8 miliona maraka, a mi bismo ga mogli uraditi za 1,2 do 1,4 miliona maraka”, rekao je Husić i dodao da bi trava stigla iz Nizozemske.

 

On je dodao postoji volja grada Tuzla i Tuzla Cityja i da bi se ugovor zbog specifičnosti posla trebao potpisati u narednih desetak dana i u tom slučaju radovi bi krenuli u maju. Ako u tom vremenskom okviru ne bude potpisa, dodaje Husić, Tušanj će ostati u stanju u kakvom se trenutno nalazi.

Last modified on utorak, 09 Mart 2021 21:26

Istočna Bosna