01
Mart

Velika zastava Bosne i Hercegovine postavljena na najljepšem goraždanskom vidikovcu

Published in Istočna Bosna

Na popularnom goraždanskom vidikovcu Gubavica sa najljepšim pogledom na grad i Drinu jutros se zavijorila velika zastava Bosne i Hercegovine.


Simboličnim postavljanjem zastave na jarbolu visokim 12 metara, koje je gradu donirao goraždanski privrednik Senad Bajrović sa najljepšeg goranskog uzvišenja, građanima BiH upućene su čestitke povodom jednog od najvažnijih državničkih praznika 1. marta Dana nezavisnosti.

 

"Iz herojskog grada Goražda na ovaj način želimo čestitati Dan nezavisnosti svim Bosancima i Hercegovcima. Danas smo ispunili obećanje koje smo dali mlađim generacijama na čiju je inicijativu ovo izletište i uređeno. Zastava koja treba da stoji ovdje je poklon privrednika Senade Bajrovića, kojem se zahvaljujemo , a mi ćemo u narednom periodu na stijenama ispod ovog mjesta postaviti veliki natpis sa imenom grada koji će se vidjeti iz svih uglova", kazao je Ernest Imamović, gradonačelnik Goražda.

 

Naglasio je i kako svi moraju poštovati ovakav dan.

 

"Dan nezavisnosti je podatak koji svi moramo da poštujemo i uvažavamo te podatak koji radošću i dostojanstvom slavimo u duhu sjećanja na sve patriote koji su stali u odbranu države, a posebno onaj koji su dali svoj život za domovinu", poručio je Imamović.

 

Istočna Bosna