08
Januar

Grujičić i pop Mlađenović okupili gomilu ispred PS Srebrenica, tražili puštanje privedenih za pucanje iz kolone

Published in Istočna Bosna

Nakon hapšenja dvojice muškaraca koji su pucali kada su prolazili pored kuće bošnjačkih povratnika u Potočarima, srpsko pravoslavno sveštenstvo okupilo je gomilu sa srpskim zastavama ispred lokalne policijske stanice u pokušaju da izvrši pritisak na policiju da ih pusti.

 

Masi se pridružio i načelnik Srebrenice Mladen Grujičić, koji je za hapšenje okrivio "federalne medije" i direktora Memorijalnog centra Srebrenica Emira Suljagića.

 

Na protest pred policijskom stanicom pozvao je srebrenički sveštenik Aleksandar Mlađenović.

 

 

- Ti ljudi nisu nikakvi kriminalci već naša braća. Oni nisu ugrozili ničiju sigurnost, niti doveli u opasnost bilo kojeg stanovnika Srebrenice. Smatram da su policija i tužilaštvo donijeli prestrogu i rigoroznu mjeru pod pritiskom određenih destabilizirajućih faktora u BiH. Srbin se na Božić ne hapsi samo zato što se raduje rođenju Isusa Hrista. Ja sam večeras ispred policijske stanice sa mojom braćom. Pozivam vas da mi se pridružite u ovom mirnom protestu - naveo je u pozivu na društvenim mrežama Mlađenović.


Zvornička policija jučer saopćila da je zbog izazivanja opće opasnosti uhapsila osobe inicijala N. G. i G. A.

 

- Policiјski službenici Policiјske stanice Srebrenica su postupaјući po saznanjima da јe 06.01.2024. godine, u mјestu Potočari, općina Srebrenica, došlo do pucanja iz vatrenog oružјa iz vozila u pokretu koјe se nalazilo u koloni koјa јe pratila Badnjak, policiјski službenici su utvrdili da јe u navedenom događaјu lice G. A. pucalo iz signalnog pištolja, koјi јe uz potvrdu oduzet, dok јe lice N. G. upravljalo navedenim vozilom - navodi se u saopćenju.

 

Radi se o Nikoli Grujičiću i Goranu Aleksiću.

 

Kolona vozila u kojoj se nalazi plavi kombi iz kojeg je pucano, podsjetimo, bila je u pratnji službenog vozila MUP-a RS-a.

 

Last modified on ponedjeljak, 08 Januar 2024 17:15

Istočna Bosna