11
Novembar

Srebrenica: Dani tradicije i običaja Bošnjaka

Published in Istočna Bosna
Dana 26.11.2022. godine, u 18:00 satih, u Kulturnom centru Srebrenica biće upriličena manifestacija pod nazivom Dani tradicije i običaja Bošnjaka, otvorena za sve zainteresovane građane. 
Manifestacija će se sastojati od izložbe bosanskih tradicionalnih umjetnosti i zanata i besplatnih radionica za građane gdje će biti predstavljeni radovi i tehnike umjetnika iz dvadeset različitih vrsta tradicionalnih umjetnosti i zanata. 
Poslije izložbe manifestaciju će uveličati i specijalni gosti muzičke grupe Rejjan koji će počastiti publiku svojim izvedbama tradicionalnih bosanskih i duhovnih pjesama. 
Berise akademija, koja je organizator događaja, će građanima Srebrenice predstaviti svoj rad i misiju kroz prezentaciju vještina naše tradicionalne baštine koje su gotov pred izumiranjem. Berise akademija je već dugi niz godina drugi dom svim umjetnicima i zanatlijama u gradu Sarajevo i broji preko hiljadu članova koji svojom neprekidnom edukacijom i usavršavanjem njeguju naša tradicionalna umjetnička bogatstva i pomno ih čuvaju od zaborava. 
Umjetnost i kultura su jedan od najbitnijih stubova jednoga društva, stoga smo odlučili prezentirati naš rad i našu misiju simbolično povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine. 
Smatramo da je jako važno učvršćivati sponu sa Bošnjacima u Srebrenici i okolini, posebno sa našom povratničkom populacijom i prenositi na naše mlade naraštaje višestoljetne tradicije i kulturu našeg naroda. Stoga vas pozivamo da se odazovete u što većem broju i prisustvujete druženju u jednoj ugodnoj i prazničnoj atmosferi. 

314470801 677259230533036 3293786529828885739 n

 

Udruženje "Moja adresa" Srebrenica

Last modified on petak, 11 Novembar 2022 20:16

Istočna Bosna