26
Novembar

Novcem uz budžeta platili “audi” 152.928 KM, sada kupuju kombi za čak 208.000 KM!

Published in BiH

Tenderom je tražen automobil crne boje, sa dizel motorom snage od 150 do 160 kilovata, pogonom na sve točkove, automatskim mjenjačem i sa sedam brzina

 

Republički protokol RS-a obnovio je svoj vozni park novim “audijem” koji je budžetskim novcem plaćen 152.928 KM. Pored toga, pokrenuli su i nabavku kombija za koji su spremni izdvojiti nevjerovatnih 208.000 KM.

 

Luksuzni automobil nabavljen je od „Audi centra“ za 130.708 KM bez PDV-a, odnosno 152.928 KM sa PDV-om, piše Capital.

 

Na tender koji je raspisan krajem septembra stigla je samo jedna ponuda koja je za Republički protokol bila prihvatljiva s obzirom na to da je procijenjena vrijednost nabavke bila 135.000 КM bez PDV-a, odnosno 157.950 KM sa PDV-om.

 

Tenderom je tražen automobil crne boje, sa dizel motorom snage od 150 do 160 kilovata, pogonom na sve točkove, automatskim mjenjačem i sa sedam brzina.

 

Pored ovog, Republički protokol namjerava kupiti i putnički kombi koji je spreman platiti 177.778 КМ bez PDV-a ili 208.000 KM sa PDV-om.

 

Rok za dostavljanje ponuda je 14. decembar, a kriterijum za dodjelu ugovora je „najniža cijena“.

 

„Rok za isporuku vozila je najdalje do 28. februara 2023. godine“, navodi se u tenderskoj dokumentaciji.

 

Znaju u Protokolu šta žele, samo najbolje za sebe plaćeno novcem građana. Prema nabrojanim detaljnim karakteristikama i opremi jasno je da se radi o kombiju proizvođača „Mercedes“, što je predstavlja kršenje Zakona o javnim nabavkama BiH jer isključuje ostale proizvođače.

 

Između ostalog, tenderskom dokumentacijom traženo je da kombi posjeduje: pomoćnu bateriju za pokretanje motora, MBUX multimediasystem Mid, attention assist detetkcija pospanosti, LED inteliligent Light System, komforno vozačevo i suvozačevo sjedište, Media Interface  kpl. Adapt. kablova i drugo.

 

Podsjećamo, Vlada RS je na listu prioritetnih projekata koji se finansiraju iz budžeta RS-a uvrstila i nabavka automobila za Republički protokol, procijenjene vrijednosti od čak 350.000 KM.

 

Inače, Republički protokol obavlja stručne, organizaciono-tehničke i druge protokolarne poslove za najviše zvaničnike Republike Srpske.

Istočna Bosna