27
Avgust

DAN ISTINE ZA EDINA DŽEKU: U KAMP STIGAO SA SUPRUGOM AMROM, ZADRŽALI SE 10 MINUTA

Dan istine za Edina Džeku! Danas bi trebalo konačno da se zna da li će Dijamant ostati u Romi ili će ga put odvesti u Torino, gdje bi trebao zadužiti opremu Juventusa.

 

 
 

La Gazzetta dello Sport piše da je kapiten Zmajeva posljednjih dana zbunjen, a danas bi trebao dobiti odgovore o tome može li se da će sa Romom biti u prilici nešto da osvoji (hoće li novi vlasnici uložiti u pojačanja).

Navodno, Roma je voljna zadržati Dijamanta, ali isto tako spremna ga je pustiti za 15 miliona eura ukoliko on odluči napustiti Olimpico.

 

Za našeg golgetera ozbiljno je “zagrizao” Andrea Pirlo, novi trener Juventusa, a pomenuto obeštećenje ne bi predstavljalo problem za Staru damu.

Vučica je danas počela pripreme za novu sezonu, a Edin Džeko je u kamp u Trigoriji stigao u pratnji supruge Amre. U Trigoriji su se zadržali samo deset minuta.

 

Italijanski mediji pišu da bi se kapiten danas trebao upoznati sa novim čelnicim kluba, kada bi trebala da se donese i konačna odluka o njegovoj sudbini.

Gazzetta piše da je prošle godine “ljubav trenera Fonsece bila je presudna da Džeko produži sa Romom i ne ode u Inter”.

Međutim, kako piše isti izvor, u posljednje vrijeme odnosi na relaciji FOnseca – Džeko su se zahladili, posebno nakon eliminacije u Evropskoj ligi od Seville.

Istočna Bosna