Zmajevi se pripremaju za odlučujuće utakmice Lige nacija protiv Crne Gore i Rumunije, a Zeljković je održao kratak sastanak pred početak treninga.

 

- Bez obzira na sva dešavanja proteklih dana, trebamo razmišljati samo o susretu sa Crnom Gorom, a nakon toga i Rumunijom. Igrači moraju znati da sam tu za njih u svakom trenutku, te da je naš zajednički cilj plasman u A Ligu nacija, te EURO.

 

 

Vidim da vlada dobra energija i pozitivna atmosfera, fokus je još jednom ponavljam, na predstojećim utakmicama, a za sve druge stvari bit će vremena i prilike za razgovor - izjavio je Zeljković za zvaničnu stranicu FSBiH.

 

Zanimljivo, dok je Vico Zeljković u Zenici ubjeđivao Džeku i društvo da je "tu za njih" njegov daidža Milorad Dodik u Rusiji je bio sa Vladimirom Putinom. I hvalio se kako će njegova zemlja igrati protiv zemlje okupatora.

 

- Prije nekoliko dana osigurali smo da reprezentacija BiH igra utakmicu sa Rusijom, posebno sam ponosan što će se to desiti, iako dio zemlje nije bio za to - kazao je Dodik danas u Moskvi.

 

Na fotografijama koje je objavio FSBiH može se vidjeti da je Vico Zeljković imao odvojeni razgovor sa Edinom Džekom, kapitenom Zmajeva, koji je poručio kako protiv odigravanja utakmice koje su "odigurali Dodik i sestrić Vico".

 

Također, može se vidjeti da se u bazi Zmajeva pojavio i Zvjezdan Misimović, savjetnik Vice Zeljkovića. Misimović je u junu donio sreću Zmajevima tako što se nije pojavljivao na okupljanjima pred utakmice sa Finskom, Rumunijom i Crnom Gorom. Nadamo se da se njegovim povratkom neće vratiti i loši rezultati...