03
Mart

Edina Begić iz Moskve: Ne znam šta će biti sa mnom

Velika je neizvjesnost, ostale smo Vasileva iz Bugarske i ja, rekla je naša najbolja odbojkašica

 

Jednako kao u drugim sportovima, i Evropska odbojkaška konfederacija (CEV) je u utorak zbog ruske agresije na Ukrajinu donijela odluku da ruski i bjeloruski sportisti, njihovi klubovi i reprezentacije ne mogu učestvovati u evropskim takmičenjima.

 

Gube kadar


Bosna i Hercegovina u ruskoj odbojci ima svoju predstavnicu u Edini Begić, kapitenki i najboljoj igračici naše reprezentacije koja ove sezone nastupa za Dinamo iz Moskve.

 

Sportski klubovi u Rusiji su generalno počeli gubiti kadar poslije početka rata, pa je tako i na odbojkaškoj sceni.

 

- Trenutno ne znam šta će biti sa mnom, strane igračice koje igraju za St. Peterburg i Kalinjingrad idu kućama, ostale smo Elica Vasileva (Elitsa) iz Bugarske i ja u Dinamu, dvije djevojke koje igraju za Kazan Samanta Fabris (Hrvatska) i Samanta Bricio (Samantha, Meksiko) te Sara Lozo (Srbija) u Saratovu. Ne znam, još čekamo da vidimo šta će biti - kaže Begić.

 

Osjećaj praznine


Dodaje da je sve još neizvjesno.

 

- Prilično je nezgodno u ovom trenutku, velika je neizvjesnost i osjećaj praznine.

 

Iz kluba zasad nema nikakvih naznaka o budućnosti. Naša reprezentativka ima ugovor do kraja tekuće sezone.

 

- Nikakvu informaciju zasad nisam dobila, vjerujem da ni oni još nisu sigurni šta raditi, pa tako ni ja u ovom trenutku ne mogu ništa reći, jer ne znam šta očekivati - ističe Edina.

 

Pratim medije


Ostalo se odvija prema ustaljenoj praksi.

 

- Ovdje je situacija normalna i, da ne pratim medije, ne bih znala šta se dešava. Svakodnevica je uobičajena i kod mene se svodi uglavnom na dva treninga dnevno i odmor - priča naša odbojkašica.

 

AVAZ/Er. Bijedić

Last modified on četvrtak, 03 Mart 2022 18:48

Istočna Bosna