21
Februar

SULEJMANOVIĆ UNIŠTIO GRKE TRICAMA, A ONDA SE EMOTIVNOM PORUKOM PRISJETIO RAHMETLI MAJKE

Foto: FIBA
Foto: FIBA

Košarkaška reprezentacija BiH u subotu je u Rigi pobijedila Grčku rezultatom 84:69, a najbolji pojedinac tog susreta Emir Sulejmanović oglasio se vrlo emotivnom porukom nakon meča.

 
Sulejmanović je protiv Grka odigrao fantastičan meč i sa 23 ubačena poena i 13 skokova bio najbolji pojedinac u bh. timu, a nakon meča na svojoj Facebook stranici objavio je vrlo emotivnu poruku upućenu majci.

“Mama, učinit ću te ponosnom, obećavam”, napisao je bh. reprezentativac.

 
 
 
Teška životna priča našeg igrača od ranije je poznata bh. javnosti, a on je majku izgubio sa svega pet godina dok je sa ostatkom svoje porodice bio u izbjeglištvu u Finskoj.
 

"Bez majke je teško odrastati, ali i baviti se sportom. Najveća podrška i snaga bili su mi otac i brat. Bodrio sam se i mislima da trebam uspjeti kako bi se za Bosnu i Srebrenicu čulo po nekom poznatom košarkašku, a ne samo po ratu i genocidu nad Bošnjacima. Da se čuje i po nekim lijepim stvarima, da idemo naprijed“, govorio je Emir Sulejmanović ranije.

 

 

Emir Sulejmanović je rođen 13. jula 1995. godine, dva dana nakon pada Srebrenice, dok su srpske vojne i policijske snage izvršavale zločin genocida nad Bošnjacima.

Last modified on nedjelja, 21 Februar 2021 10:25

Istočna Bosna