Nakon što pred početak prošle sezone nije realizovan "deal" s klubom iz Milana, Edin je potpisao novi ugovor sa Vučicom. Sličan scenariji mogao bi se desiti i ove godine.

 

Gazzetta dello Sport već je pisala o mogućem potpisu novog ugovora, prema kojem bi sadašnji, koji važi do ljeta 2022. godine, Džeko produžio za dodatnu godinu uz identične finansijske uvjete (godišnja plaća 7,5 miliona eura).

 

Ipak, Il Messaggero otkriva jedan zanimljiv detalj vezan za novi ugovor koji je Roma ponudila svom kapitenu. Naime, kako piše list sa sjedištem u italijanskom prijestolnici novi ugovor bi sadržavao veće bonuse za Dijamanta, a na šta se tačno oni odnose nije precizirano.

 

No, pitanje je da li će napadač koji je u proteklih pet godina postigao 106 golova za rimski sastav pristati na novi ugovor, s obzirom na to da je prije nekoliko dana list Corriere dello Sport objavio informaciju kako je Džeko tražio produženje aktuelnog ugovora na još dvije godine, dakle do 2024. a ne do 2023. kako mu je ponudila Roma.