17
April

AKO OSJETITE DA STE GLADNI KASNO NAVEČER, ODABERITE OVE ZDRAVE NAMIRNICE

Mnogi često osjete glad tokom kasnih noćnih sati, posebno oni koji vole gledati serije i filmove ili pak raditi dokasno. U tim slučajevima treba birati zdrave namirnice.

 

Pixabay
 

Osjećaj gladi koji se javlja kasno sasvim je normalna pojava ukoliko je prošlo nekoliko sati od večere. Mnogi se nađu u problemu jer ne žele jesti kasno kako bi spriječili debljanje, ali ipak postoje zdrave namirnice koje neće naškoditi.

 

Banane

 

Banane su jednostavna i lako dostupna opcija tokom noćnih sati. Bogate su vitaminima, vlaknima i kalijem zbog čega je ovo voće odličan izvor energije.

 

 

Sir i krekeri

 

Krekere i sir možete jesti tokom noći, jer je ova kombinacija bogata kalcijem, proteinima, melatoninom i triptofanom. Svidjet će vam se ova kombinacija.

 

Tost s avokadom

 

Dobar izbor za noćni zalogaj je tost s avokadom. U organizam ćete unijeti zdrave masti, vlakna i kalij. Ipak, birajte integralni hljeb za tost, a možete ga začiniti čime želite.

 

Crne masline

 

Ako ste neko ko uvijek brine o unosu kalorija, onda su crne masline izbor za vas. Imajte ih uvijek u frižideru kako biste ih mogli jesti kada u noćnim satima osjetite glad. Masline će vas zasititi, a nećete unijeti mnogo kalorija.

Istočna Bosna