30
Decembar

PLANOVI ZA 2020: Plava Poliklinika uskoro na tri lokacije u Tuzli

Praznično vrijeme privatna zdravstvena ustanova “Plava Poliklinika”  koristi da proslavi mnogobrojne uspjehe ostvarene u 22. godini poslovanja,  u sve većem timu, koji sada broji preko 75 uposlenika.

 

 

U protekloj poslovnoj godini ostvarili smo izvanredne poslovne rezultate koje ne mjerimo samo ekonomskim pokazateljima, nego i realiziranim aktivnostima kojima smo unaprijedili zadovoljstvo naših pacijenata jer su nam oni u fokusu. Na temelju njihovih potreba i želja oblikujemo naše poslovanje i strategiju kao i interne procese.

 

Ono što je nama kao ljekarima značajno jeste povećana svijest o važnosti pravovremenih pregleda, što je primjetno po većem odzivu za naše VIP preventivne pakete koje smo osmislili kako bi pacijentima pružili mogućnost da za samo par sati obave sve neophodne pretrage uz poseban tretman i tim ljekara koji je posvećen samo njima. Posebno mi je drago što je u 2019. povećana zainteresovanost za VIP Gold Premium koji omogućava da pacijent dobije dijagnozu u najkraćem roku, bez gubljenja vremena koje biti značajno u liječenju. ” – izjavila je direktorica Plave Poliklinike, dr. Senada Hujdurović.

 

 

U 2019. godini Plava Poliklinika obnovila je dozvole za dnevnu bolnicu sa intenzivnom njegom koja je na raspolaganju pacijentima nakon hirurških zahvata a značajna novina je  savremena angio sala u kojoj se pruža tercijerna  dijagnostička pretraga – koronarografija.

 

“U pitanju je invazivna dijagnostička pretraga kojom se putem rendgenskih zraka,a  uz pomoć radiološkog kontrasnog sredstva prikazuju koronarne arterije, što u konačnici dovodi do otkrivanja i uspješnog liječenja brojnih oblika koronarne bolesti. Koronarografiju  izvodi naš kardiološki tim predvođen eminentnim kardiologom dr. Adnanom Delićem, koji iza sebe ima preko 20 godina iskustva i mnogobrojne edukacije. Važno je istaći da je među svim srčanim bolestima, najčešći pojedinačni uzrok smrti takozvana ishemijska bolest srca, a dijagnoza ishemijske bolesti srca najtačnije se postavlja upravo koronarografijom.” – istakao je dr. Ahmed Hujdurović, subspec. kardiologije.

 

 

Pored dnevne bolnice i koronarografije, Plava Poliklinika je u 2019. godini započela sa pružanjem usluga plastične i opšte hirurgije, dermatologije kao i mikrobiologije, te je pacijentima omogućila izdavanje sanitarne knjižice za samo tri do četiri radna dana.

 

“Od noviteta ističemo i uvođenje ERCP metode koja je od velikog značaja za tretman bolesti hepatobilijarnog trakta (kamenac u žučnim vodovima, benigne i maligne stenoze, pankreatitisi, tumori, itd.) a koju provodimo u saradnji sa eminentnim  stručnjakom iz Hrvatske dr. nauka Tomislavom Bokunom, stalnim edukatorom za ERCP u okviru Evropske asocijacije za gastrointestinalnu endoskopiju i Evropskog udruženja gastroenterologa. ” – dodao je dr. Admir Kurtćehajić , gastroenterolog.

 

 

O novinama na ginekološkom odjelu odjelu Plave Poliklinike, koje iz godine u godinu uživa povjerenje sve većeg broja pacijentica, razgovarali smo sa prim. dr. Fatimom Klempić-Dautbašić, šeficom porodilišta u ovoj ustanovi.

 

“Prije svega istakla bih da od ove godine naš tim čini šest stalno uposlenih ginekologa koji su pacijenticama na raspolaganju za sve vrste ginekoloških usluga od standardnih ginekoloških pregleda, preko ginekoloških operacija (laparoskopskih i klasičnih), IVF centra, vođenja trudnoće i savremenog porodilišta. Pored toga, naš tim je bogatiji i za stalno uposlenog  anesteziologa što je olakšica za pacijentice koje žele bezbolan porod uz pomoć epiduralne ili spinalne anestezije.  Moram reći da sam posebno sam ponosna  što je u 2019.  godini u našem porodilištu rođeno preko 150  beba iz raznih gradova BiH, što nam govori da se razbijaju predrasude o porodu u privatnoj ustanovi i da se naš trud da osiguramo najbolji mogući ambijent za majku i bebu, prepoznaje. Bitno je spomenuti i  da je naš ginekološki odjel proširen službom za citološku dijagnostiku u okviru koje vršimo prijem, pregled, obradu materijala i izdavanje citoloških nalaza, od kojih je najznačajniji  PAPA test. ”

 

 

U protekloj godini Plava Poliklinika započela je saradnju sa Agencijom za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu, s ciljem sticanja statusa statusa akreditirane ustanove, što će doprinijeti da zdravstvene usluge koje ova Ustanova pruža u budućnosti budu još bolje i kvalitetnije za pacijente.

 

Pozitivan trend  jačanja zdravstvenog sistema Plava Poliklinika planira nastaviti i u narednoj  godini, a detalje smo saznali od generalne direktorice ove ustanove.

 

“Planove za 2020. godinu smo kao i svih prethodnih godina postavili ambiciozno a ovom prilikom ću otkriti najveću novinu koja naše pacijente očekuje u prvoj polovini naredne godine. U pitanju je otvaranje specijalne bolnice u centru grada, u sklopu koje ćemo imati porodilište, ginekološki i hirurški odjel te medicinu rada, uz primjenu savremenih modaliteta liječenja.

 

Pored toga značajan kapitalni projekat u 2020. godini biće početak izgradnje dugo najavljivane moderne bolnice od 5500 m2, za koju smo u 2019. godini dobili sve dozvole za gradnju a koja će biti locirana  preko puta našeg glavnog objekta u Simin Hanu. Sa posebnim zadovoljstvom želim najaviti i otvaranje ispostave Plave Poliklinike u tuzlanskom naselju Slatina, u okviru koje će biti “Plava  Lab” – najpovoljnija, najsavremenija i najpouzdanija i laboratorija u gradu. ” – istakla je dr. Hujdurović.

 

Za kraj razgovora dr. Dženita Kurtćehajić, spec. ginekologije i akušerstva osvrnula se na zadovoljstvo uposlenika, kao jedan od bitnih faktora dosadašnjih uspjeha Plave Poliklinike. “Posebno nas raduje činjenica da su naši uposlenici sa nama unazad 22, 15, 10 godina, te da u 2019. godini nismo imali nikakav odliv kadra. Planiramo da nas u 2020. bude još više, da pružimo priliku mladima kako ne bi odlazili iz BiH. Zahvaljujemo se pacijentima što su imali strpljenja jer smo radili sa ograničenom infrastrukturom, čekajući dozvolu za gradnju velike bolnice. Također se zahvaljujemo zdravoj i nezdravoj konkurenciji što nas uvijek tjeraju da radimo na sebi i budemo još bolji. Budite nam zdravi i sretni sa svojim najmilijima u 2020. godini.” – poručila je dr. Kurtćehajić.

 

Last modified on petak, 03 Januar 2020 16:32

Istočna Bosna