31
Mart

DŽEKO, MATIĆ, MODRIĆ I ERIKSSON U VELIKOJ REGIONALNOJ KAMPANJI #KODKUĆEJEZAKON

Sportske igre mladih u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj pokrenule su u prethodnim danima veliku digitalnu kampanju u saradnji sa Ambasadorima i prijateljima Igara iz svijeta sporta i kulture.

 

 
 
 

U skladu s novonastalom situacijom, ovom kampanjom, Igre žele osvijestiti djecu i roditelje o važnosti ostanka u svojim domovima, ali i pružiti zabavan i edukativan sadržaj do nastavka aktivnosti na sportskim terenima.

 

Ambasadori Igara, proslavljeni sportisti i sportski dužnosnici Edin Džeko, Luka Modrić, Nemanja Matić i Sven Göran Eriksson, pridružili su se kampanji #KodKućeJeZakon, te šalju poruke podrške učesnicima Sportskih igara mladih u cijeloj regiji.

 

Pozivu su se spremno odazvali i veliki prijatelji Igara, Mirsad Terzić, Toni Šunjić, Damir Džumhur, Benjamin Burić, Asmir Begović, Milan Pavlović, Dino Rogić, Mario Drmać, Darko Todorović, Sani Čampara, Nihad Mujakić, Nihad Đedović, Brane Crnogorac, Amel Ćurić, Amina Kajtaz, Dea Herdželaš, Hamza Turulja i mnogi drugi prijatelji Igara.

 

 

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Evropi koja godišnje okuplja više od 202.000 djece i mladih u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji. Djeci omogućavaju da se takmiče u 10 sportova, a sve aktivnosti u sklopu Igara su za djecu u potpunosti besplatne.

 

Snaga Igara su upravo njeni učesnici, djeca osnovnoškolske i srednjoškolske dobi iz cijele regije, više od milion i sedam stotina hiljada sportista koji su u 24 godine Igara osjetile šta su to sport, druženje i zabava.

 

Zahvaljujući finansijskoj podršci USAID-a i projektu „Fer igra za fer djetinjstvo“, kojeg Igre sprovode u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH, planirano je da Igre u 2020. godini održe takmičenja u 42 bh. grada. Osim toga, ove godine Sportske igre mladih slave deset godina postojanja u Bosni i Hercegovini, a svoj rođendan će proslaviti u okviru BH Telecom Turneje radosti.

 

Ovom prilikom Igre pozivaju sve građane BiH da im pomognu u naporima da najmlađima olakšaju ostanak kod kuće, te da podrškom na društvenim mrežama, uz hashtag #KodKućeJeZakon, zapravo vide kolika je trenutna važnost ove poruke.

Istočna Bosna