30
Oktobar

NE ZNA SE ŠTA JE IZAZVALO POŽAR KOJI JE PROGUTAO RESTORAN POVRATNIKA JASMIRA BEGANOVIĆA

Published in Istočna Bosna

Uzrok požara u kojem je do temelja izgorio ugostiteljski objekat Jasmira Begonovića na jezeru Perućac u općini Srebrenica još nije poznat, rečeno je iz PU Zvornik.

Fena
 

Iako su jučer pripadnici policije i vještak protivpožarne zaštite obavili uviđaj, kako saznajemo, nisu pronađeni tragovi koji bi jasno ukazivali o čemu se tačno radi.

 

Faktor nezvanično saznaje da tokom uviđaja nije pronađeno ništa što bi ukazivalo na to da se eventualno radi o namjerno izazvanom požaru, te da se sumnja da je do njegovog izbijanja došlo uslijed nekog problema sa elektroinstalacijama.  Budući da se radi o drvenom objektu, vatra ga je vrlo brzo u potpunosti progutala.

Ipak, tačan uzrok požara trebao bi biti poznat nakon što vještak PPZ-a završi potrebna vještačenja.

Facebook

Policijski službenici PU Zvornik nastavljaju sa preduzimanjem mjesra i radnji u cilju utvrđivanja tačnog uzroka požara – kazao je jutros za Faktor portpaol PU Zvornik Miljan Bobar

Požar je izbio u noći sa ponedjeljka na utorak, a policiji je prijavljen jučer u jutarnjim satima.

Facebook

Vlasnik objekta, povratnik u Srebrenicu Jasmir Beganović, kazao je jučer kako mu je restoran bio jedini izvor prihoda, te da je uložio velika materijalna sredstva u njegovu izgradnju, ali da je sve nestalo u trenu.

  • Ne znam šta i kako dalje – kazao je Beganović.

Istočna Bosna