28
Septembar

SREBRENIČANIN NE MOŽE U SVOJ STAN, IAKO JE SUD PRESUDIO U NJEGOVU KORIST

Published in Istočna Bosna

Srebreničanin Nedžad Mejrić (66), nakon što se penzionisao u Austriji, vratio se u svoj rodni grad, ali i pored pravosnažne presude Osnovnog suda u Srebrenici, ne može ući u svoj stan u Rudarskoj ulici, koji je naslijedio od oca Smaje i majke Meve.

Avaz

Kako kaže, dok je sudskim putem tražio povrat stana, Općina Srebrenica ustupila ga je na korištenje Mirsadu Mujiću, općinskom inspektoru za komunalne poslove.

Mejrić je ogorčen  općinskim načelnikom Mladenom Grujičićem, jer ne poštuje presudu Osnovnog suda Srebrenica od 20. juna 2016. godine i što sa Mujićem ne želi raskinuti ugovor o zakupu spornog stana.

 

Svoje nezadovoljstvo jučer je ispoljio na srebreničkim ulicama, s transparentima šetajući gradom, a danas će, kako kaže, prisustvovati i sjednici Skupštine općine.

Grujičić za kaže da je stan Mujiću izdat na korištenje dok je načelnik bio Ćamil Duraković te da on o tome ništa ne zna. Mejrić tvrdi da je  Grujičić upoznat s ovim slučajem, jer mu je lično predao sudsku odluku

Privremeno ustupanje

Duraković kaže da je, nakon što su odgovarajuće službe evidentirale slobodne stanove, potpisao odluku o privremenom ustupanju slobodnih stanova, piše Avaz.

– U odluci se navodi da se ugovori o zakupu mogu raskinuti po pojavi pravnih vlasnika stanova. Takvu odluku je dobio i inspektor Mujić – kaže Duraković.

Last modified on utorak, 01 Oktobar 2019 15:36

Istočna Bosna