11
Juli

Američki ambasador se pridružio “Maršu mira”: Ne smijemo zaboraviti mračnu prošlost

Published in Istočna Bosna

Ambasador Nelson prisustvovat će i komemoraciji i dženazi žrtava genocida u Memorijalnom kompleksu Potočari.

 

a1

 

Američki ambasador u BiH Eric Nelson danas se priključio “Maršu mira” i tom prilikom se obratio učesnicima rekavši da je za njega velika čast što im se pridružio u pješačenju do Potočara, javlja Fena.

 

a9

a5a4

 

– Ovdje sam kao neko ko predstavlja Vladu SDA i narod Sjedinjenih Država. Sutra ću prisustvovati ceremoniji komemoracije sjećanja na genocid i pokopu još 33 žrtve koje će konačno pronaći svoj smiraj. Sjedinjene Države su opredijeljena u pružanju pomoći Srebrenici i BiH da svi pronađu mir i dođu do svjetlije budućnosti u kojoj će prosperitet i pravda važiti za sve građane BiH – kazao je tokom obraćanja ambasador Nelson.

 

a3

 

 

Na pitanje novinara za učestalo negiranje genocida, Nelson je kazao da se nikad ne može zaboraviti historija Srebrenice.

 

a2

 

– Historija Srebrenice se ne može ponoviti niti zaboraviti. Trebamo gledati u budućnost ali nikad se ne smije zaboraviti – istakao je ambasador Nelson.

I član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović se pridružio učesnicima “Marša mira” i na taj način odao počast svim žrtvama genocida.

a6

Last modified on četvrtak, 11 Juli 2019 10:38

Istočna Bosna