26
Januar

Sve spremno za održavanje prijevremenih izbora u Bratuncu

Published in Istočna Bosna

Prijevremeni izbori za načelnika Opštine Bratunac održat će se 5. februara ove godine. Kandidati za mjesto načelnika opštine Bratunac su doktor Lazar Prodanović ispred stranke SNSD-a i nezavisni kandidat i bivši načelnik Srđan Rankić. Ivana Milanović, predsjednica opštinske izborne komisije Bratunac kaže da se sprovode sve potrebne radnje za održavanje izbora za načelnika opštine Bratunac.


- Aktivnosti koje je komisija donijela je odluka o određivanju lokacija biračkih mjesta. Izvršili smo imenovanje članova biračkih odbora kao imenovanje mobilnog tima te popunjavanje spiska ljudi koji će glasati mobilnim timom. Putem mobilnog tima imat ćemo 69 osoba koji su regristrovani. Formirana su dva mobilna tima koji će obilaziti birače na dan izbora – istakla je Milanović.


Prema njenim riječima birači će glasati na 32 redovna biračka mjesta jedno biračko mjesto je lično i jedno je nepotvrđeno biračko mjesto.


- Registrovano je ukupno 18.787 birača za prijevremene izbore za načelnika ove opštine. Od tog broja 16.972 je na redovnom biračkom spisku, 699 u odsustvu, a poštom pravo glasa ima 1.116 glasača – kazala je Milanović.


Podsjećamo javnost da su Odbornici Skupštine opštine Bratunac prošle godine izglasali odluku o opozivu načelnika opštine Bratunac Srđana Rankića.


Autor: K.Šakić.

RTV Srebrenica

Istočna Bosna