24
Mart

DA DOKAZI NE ODU NIZ VODU: POLICAJAC SKOČIO U LEDENU DRINU ZA PAKETIĆEM MARIHUANE

Published in Istočna Bosna

Da policijski posao zahtjeva ogromnu odgovornost i snalažljivost pokazuje i primjer goraždanskog policajaca koji je sinoć zaplivao u ledenoj Drini u potrazi za dokazima.

 

Naime, dok su obavljali svoj posao, policajci iz Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde su u naselju Vitkovići uhapsili osobu koja je posjedovala određenu količinu droge. Kad su ga uočili sadržaj je bacio u Drinu, ali to nije promaklo jednom od inspektora. Bez razmišljanja je skočio u vodu za dokazima.

 

  • Operativnim radom na terenu policijski službenici Sektora kriminalističke policije došli su do saznanja da jedno lice iz Goražda kod sebe posjeduje narkotička sredstva, zatekli smo ga u naselju Vitkovići, pored pješačkog, međutim dok smo prilazili on je odbacio paketić u Drinu. Kolega i ja smo krenuli nizvodno 20-tak metara, ali nije bilo načina da dođemo do dokaza, pa sam brzo skinuo odjeću i zaplivao. Uspio sam uzeti dokaz, a u stanicu sam došao bukvalno u donjem vešu. Da nisam zaplivao ostali bi bez dokaza, a kad nema dokaza nema ni krivičnog dijela – kaže inspektor.
 

I u ljetnim mjesecima plivanje u Drini često bude odluka hrabrih, zbog njene hladnoće, no u ovom slučaju ledena Drina policajcu nije bila problem.

 

  • Ma kad je ovako nešto u pitanju, nema hladne vode, adrenalin proradi, poslije smo se zezali da je hladno kao kad puste branu – smije se ovaj goraždanski policajac, prenosi Klix.

On je iz rijeke izvadio oko 4,88 grama marihuane. Krivca su priveli do službenih prostorija MUP-a BPK, završili kriminalističku obradu, a o svemu je upoznat dežurni Kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”.

 
Last modified on četvrtak, 24 Mart 2022 22:08

Istočna Bosna