05
Novembar

ZBOG POPLAVA I KLIZIŠTA OBUSTAVLJEN SAOBRAĆAJ NA PUTNOM PRAVCU SARAJEVO – FOČA

Published in Istočna Bosna

Zbog izlijevanja vode na cestu i klizišta, obustavljen je saobraćaj na dionici Trnovo – Sarajevo – Foča, alternativni pravac je preko Igmana.

 

Kako navode građani, propao je dio puta na Rogoju, odnosno dio brda se obrušio na cestu.

 

Saobraćaj je obustavljen i na dionici regionalnog puta Konjic -Boračko jezero.

 

Usporeno i otežano je saobraćanje na širem području Sarajeva (na području: Bačića, Otesa i Dobroševića) zbog vode na cesti.

 

Očišćen je odron na magistralnom putu Jablanica – Blidinje i uspostavljeno je saobraćanje, ali se i dalje preporučuje maksimalan oprez zbog mogućih novih odrona i klizišta. Zbog vode i zemlje na cesti otežano se saobraća na pojedinim dionicama magistralnog puta Konjic – Jablanica – Mostar.

 

Vozači se upozoravaju na mjestimično jake udare vjetra te na mogućnost urušavanja stabala i polomljenog granja na cestu. Zbog obilnih kišnih padavina povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na cestu, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez.

 

Zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta Draksenić – Vrbaška. Za vrijeme radova putnička vozila mogu koristiti lokalni put (Podgradci – Jablanica – Sjeverovci – Božići), dok teretna vozila saobraćaju preko Banja Luke i Prijedora.

 

Zbog radova se usporeno saobraća na putnim pravcima Konjic – Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf – Jajce (Skela), Nemila – Žepče (Želeće), Doboj – Gračanica (u Klokotnici), Blažuj – Gromiljak (Radanovići), Grude – Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac – Hutovo (u mjestu Cerovica).

 

Zbog izvođenja neophodnih radova na autoputu A-1, na dionici Kakanj – Visoko (most u naselju Dobrinje), saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

 

Na putu Tuzla – Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići) saobraćaj se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

 

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Istočna Bosna