Protesti su održani i u nekoliko drugih crnogorskih gradova. Policija je bacila suzavac i upotrijebila šok bombe tokom protestne šetnje u Nikšiću. Građani su gađali policiju kamenjem i skandirali "ustaše". U neredima su povrijeđena 22 policajca, pišu podgoričke Vijesti.

 

Policija je privela desetke izgrednika i kod jedne grupe pronašla nož, bodež i sjekiru u gradskom parku. Policajci su mahom zadobili lakše povrede.

 

Okupljeni građani u Nikšiću su skandirali "Ne damo svetinje", "Pustite vladiku" i pjevali "Ustala je Crna Gora svetinja se branit mora, Milo lopove".

 

I u Pljevljima se okupio veliki broj građana. Policija je na njih, kako pišu Vijesti, ispalila suzavac, a jedan dio građana odgovorio je kamenicama. Vijesti pišu da je tu bio i veliki broj djece.

 

 

Na jednom od snimaka sa protesta, vidi se da više policajaca, sa opremom za razbijanje demonstracija udara pendrecima, rukama i nogama jednog mladića u Pljevljima. Na drugom snimku se vidi ispaljivanje šok-bombi i suzavca, kao i mladić koji gađa policiju stolicom, koja nakon toga kreće ka njemu.

 

Iz policije su rekli da su u Pljevljima okupljeni građani napali policijske službenike i u njihovom pravcu bacali kamenice, staklene flaše i pirotehnička sredstva te tako ugrožavali njihove živote. Četiri policajca u Plevljima su povrijeđena, a efikasnom akcijom policije osiguran je red i mir.

 

 

Protestne šetnje održane i u Beranama, Andrijevici, Budvi, dok je u Podgorici bila organizovana protestna kolona automobila.

 

Veliki broj građana Andrijevice ponovo je blokirao put Berane-Andrijevca, na mjestu blokade koja je ranije razbijena.

 

Protestna kolona automobila krenula je nakon 19 sati ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici ka centru grada. Kolona je nakon vožnje bulevarom zaustavljena kod mosta Blaža Jovanovića pri pokušaju prolaza kroz centar Podgorice.

 

I u Budvi je organizovana protestna šetnja. Građani su se okupili ispred Starog grada i potom krenuli ka zgradi općine Budva uzvikujući parole.

 

Za četvrtak u 20 sati zakazano je novo okupljanje.

 

Episkopu budimljansko-nikišćkom Joanikiju i još osmerici sveštenika određeno je policijsko zadržavanje do 72 sata zbog litije u čast Svetog Vasilija Ostroškog, kojoj je prisustvovalo više hiljada građana. Pritvor je određen i sveštenicima Danilu Zirojeviću, Željku Rojeviću, Ostoji Kneževiću, Mirku Vukotiću, Vasiliju Brboriću, Draganu Krušiću, Nikoli Marojeviću i Slobodanu Jokiću.

 

Sudija za istragu Osnovnog suda u Nikšiću odbio je jučer žalbe advokata na određivanje pritvora, a sinoć su zbog toga organizovani protesti građana.